Bomba robbant a kettes metrón - 32 évvel ezelőtt - Városi Kurír

Sorting by

×

Bomba robbant a kettes metrón – 32 évvel ezelőtt

Fura szerzet az emlékezet! Amikor megtörténik a “világraszóló…”, azt gondoljuk: ezt soha nem feledjük! Pedig dehogynem. Nap, nap után jön szembe velünk az életünk éppen aktuális “überfontos” dolga és az egykor emlékünkbe vésett esemény egyre halványul, majd eltűnik agyunk egyik mélyre zárt stelázsipolcán.

Hirdetés

Erről is azt hittük….Robbanás a metróban

1989. február 17., péntek – Robbanás történt pénteken 18.15 órakor a Kelet-nyugati metró szerelvényének egyik kocsijában az Astoria állomás és a Deák Ferenc tér között. A kocsiban mintegy 100 fő utazott, de személyi sérülés nem történt, az anyagi kár jelentős. Az eddigi adatok szerint az ismeretlen elkövető a szerelvény hátsó peronján házilagos kivitelezésű robbanószerkezetet hagyott hátra, s az robbant fel. A rendőrség tűzszerészek bevonásával megkezdte a vizsgálatot. Kérik azokat az utasokat, akik a kocsiban tartózkodtak, illetve az eseményről érdemi információval rendelkeznek, hogy jelentkezzenek a 07-es telefonszámon vagy bármely rendőri szervnél.

MTI, 1989. február 17., péntek 23:02

3 1
fotó: annobudapest

A merénylet elkövetője a mai napig ismeretlen

Akkor több ezren jelentkeztek szemtanúnak, és megtalálták azt az órás mestert is, aki javította az időzítéséhez használt rikító kék színű női Cornavin órát, ám a nyomozás mégis sikertelen volt. Valószínűleg azért, mert a robbantott szerelvényben lévő utasok nem jelentkeztek, pedig az ő vallomásuk lett volna a legfontosabb. (Forrás: Klubrádió)

Régen volt, de velünk történt és igaz volt….

Troroczkai

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Bomba robbant a kettes metrón – 32 évvel ezelőtt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.