Frissítve!!! – Hatástalanították a bombát, mindenki hazatérhet a Dózsa György úton

Hatástalanították a budapesti Ötvenhatosok terén talált bombát, az útzárakat feloldották, mindenki hazatérhet otthonába – tájékoztatta a honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t.

Markovics Zita közölte: a 120 milliméter átmérőjű, éles, szovjet repeszromboló aknagránátból a gyújtószerkezetet kiszerelték és a helyszínen megsemmisítették, a bombát elszállították.

Az Ötvenhatosok terénél szerdán építkezés közben találtak a bombára. Csütörtök délelőtt az elszállítás idejére néhány utcát lezártak, összesen 126 embert kértek meg otthona elhagyására, több házat, irodát kiürítettek a Dózsa György útnál.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Korábban ez volt várható:

Teljes szélességében lezárják a Budapest XIV., Dózsa György utat az Ajtósi Dürer sor és a Városligeti fasor között.

Lezárják a gépjárműforgalom elől a Budapest VII., Damjanich utcát a Murányi utca és a Dózsa György út között, a Peterdy utcát a Murányi utca és a Dózsa György út között, a Dembinszky utcát a Murányi utca és a Dózsa György út között, illetve a Marek József utcát a Murányi utca és a Dózsa György út között.

A lakosságvédelmi intézkedés keretén belül a rendőrség kiüríti az alábbi háztömböket:

Dózsa György út 82/B.részlegesen, Dózsa György út 82/A. , Dózsa György út 80/A., Dózsa György út 80., Dózsa György út 78., Dózsa György út 72. Dózsa György út 70., Dózsa György út 68.,Dózsa György út 66., Peterdy utca 39., Damjanich utca 49., Damjanich utca 58, Damjanich utca 56. számot, Damjanich utca 51. számot.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a lakosság türelmét és együttműködését!

(Forrás police.hu, MTI)

Hasonló

Pokolgépek és molotov koktélok, – a bűnüldözés sarlatánjai 7.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük