Borbély Lénárd szerint a “DK-s rendezvény” a ludas a Wass Albert szobor “rongálásában”

Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere közösségi oldalán nyilvánította ki megkérdőjelezhetetlen véleményét arról, hogy a nemrég átadott Wass Albert szobrot a “csepeli DK több napos rendezvénye” alatt festékezték össze.

Ki más lenne a bűnös?

Beszámoltunk arról, hogy Csepelen, a Radnóti Miklós Művelődési Ház parkjában adták át Wass Albert szobrát Tarlós István hathatós közreműködésével. A polgármester akkor beszédében azt találta mondani, hogy

Wass Albert felújított szobra nem messze került felállításra Radnóti Miklósétól, hiszen azt gondolom, hogy ennek a két embernek a sorsa sok szempontból találkozik és nagyon hasonló.

Bekamerázzuk…

A csepeli DK több napos helyszíni rendezvénye után látható, ahogy Wass Albert szobrát megrongálták. A szobrot helyreállítjuk és feljelentést teszünk. Továbbá az egész parkot bekamerázzuk, Radnóti Miklós és Wass Albert szobrait külön kamerák fogják figyelni.

-írta Borbély közösségi oldalán az esetről.

Hír TV a történteket tudósításában azzal hozta összefüggésbe, hogy csepeli DK az elmúlt napokban rendezvényeket tartott a közelben lévő Radnóti Miklós szobornál.

Az összefestékezett szoborról Csepel fideszes polgármester készített fotókat. A szobrot azóta helyreállították, feltehetően ez azt jelenti, hogy megtisztították azt.

Borbély azt mondta:

Nagyon szomorú vagyok, hogy a gyűlöletpolitika ma még minidig ott tart, hogy olyan érzéseket vált ki egyes emberekből, hogy így megbecstelenítsenek egy szobrot. Ahogy én láttam, lehányták a szobrot, tehát valaki a gyomortartalmát ráürítette, és valamilyen szerrel meg is rongálták a szobrot.

Néhány a kommentekből…

“Ez konkrétan bárki lehetett. Jó kamerázást. Szobor, kamera, szobor, kamera, ez lesz a csepeli motívum? Nem kell annyi szobor, aztán nincs gond.”

“A szoboravatáson azt mondta: be van kamerázva a szobor. Akkor? Megint kameráznak? Ki ellen?….és az a három rendőr, aki ott volt a Radnóti szobornál, tétlenül nézte a rongálást?…..Ez nem kerek…”

“Már bocsanat, de ez hogy kapcsolódik a DK rendezvenyhez? Igazán elegáns, NER tempó a két történés összemosása…”

“Ez a gyurcsányista, niedermüller féle agymosottak színvonala.”

“Gyáva és hülye ember az aki, egy magatehetetlen szobrot,emléket rongál meg.Aki -akik ezt tették az sem tudják ki volt ez az ember és mit képviselt.”

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük