A Fideszt megroppantó Borkai-botrány hullámverései közepette szinte észrevétlen maradt egy fontos részlet: a vasárnapi almáspitézések Borkaiéknál. Rab László emlékezteti az olvasókat.

Abszurd

A megszüntetett Vasárnapi Hírekből a Népszava mellékletébe átmentett Heti abszurd rovatban olvashattuk december 28-án Rab László “Az ördögi almás pite” című írását.
Ebben kollégánk elégedetlenségének ad hangot, hogy a korrupciós hálózatok Fidesz-rendszert leleplező lebuktatása és más efféle “piszlicsáré” ügyek mellett elsikkadt egy olyan részlet, amire Rab László már az Ördög Ügyvédje október 6-i első jelentkezése alkalmával felkapta a fejét.
Ördögügyvéd polgártárs ugyanis egy erős személyes elemet vitt a leleplező blogbejegyzésbe:
„Ha valakiket rettenetesen sajnálok ebben a történetben, az a családod – írta az ördög a bejegyzésében immáron azután, hogy a kényes videojeleneteket megismertette az országgal. – Ők tényleg nem ezt érdemlik. Emlékszem még azokra az időkre, amikor friss, meleg almás pitével vártatok a vasárnapi ebédhez.”

Ki járt oda pitézni?

Rab László a dolgok mögé néz, így:
“Abban bíztam, hogy az oknyomozók utánanéznek Borkaiék kosztosának, ám erre senki sem mutatott hajlandóságot. Én azért rögzítettem magamban az információt: valaki egykor vasárnaponként ebédelni járt Borkaihoz és Borkainéhoz, a vendéglátók pedig nagy valószínűség szerint nem cukrászdából hozatták az almás pitét, maguk sütötték, hiszen írásos nyoma van annak, hogy friss és meleg volt. Utána asztalhoz ültek s jókedvűen falatoztak. Ha valaha találkoznék Borkai Zsolttal, semmi mást nem kérdeznék tőle, csak ezt: ki járt hozzájuk a régi vasárnapokon almás pitét enni.”

Lehet, hogy átverés?

Tényleg, hogy lehet, hogy Az Ördög Ügyvédjét gőzerővel kereső, bosszúszomjas Fidesz-gépezet még mindig nem találta meg sikeres és hatékony ellenségét?… Az is lehet persze, hogy ez az almás pite-sztori szellemes átverés, hamis nyom, hadd kutassák át először Fideszék a pitézők névsorát:-)

Üdv a Krampusztól

December 26-án egyébként jelentkezett Az Ördög Ügyvédje, csak hogy ne legyen teljesen nyugodt az országra rátelepedett banda karácsonya és szilvesztere.
“Grüss vom Krampus” képeslapot küldött, ezzel a szívből jövő jókívánsággal:
“Kívánok mindenkinek a megérdemeltek szerinti karácsonyt!
Izgalmas év elé nézünk! :-)”

Becso

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét