Frissítve! Borkai Zsolt saját „szex-bombája” áldozata lett

Azoknak lett igazuk, akik arra fogadtak, hogy az első adandó alkalommal lemond Borkai Zsolt, a Fidesz botrányokba keveredett polgármestere, aki ugyan kilépett a pártból, de a továbbiakban is velük akarta kormányozni Győr városát.

Az egész színjáték Borkai maradása körül csak azért volt,

mert a „szex-bombát” alatta nagyon jól időzítve, a kampány abban a részében robbantották fel, amikor már nem cserélhetett jelöltet a kormánypárt. Azzal viszont, hogy eddig elhúzták tűzön-vízen át a lemondást, kikényszerítették, hogy új választás legyen a Rába Partján.

A győri közgyűlés alakuló ülése után, péntek 16 órai határidővel lemond polgármesteri tisztségéről Borkai Zsolt, Győr polgármestere, politikus ezt a győriekhez írt szerdai nyílt levelében jelentette be – írja az MTI.

„Kedves Győriek!
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Rendkívül nehéz másfél hónapon vagyunk túl

Tudom és remélem, hogy mindenki számára hamarosan kiderül, hogy a rágalmak egy kivétellel egy hamis blogon megjelenő hazug információk sokasága, amit a sajtó is ellenőrizetlenül átvett. Sajnos az online felületeken és a közösségi médiában megjelenő információkat – annak igazságtartalmát meg sem kérdőjelezve – sokan tényként kezelik. Ezzel akaratlanul is kiszolgálják a háttérben megbújó karaktergyilkosságot elkövetők szándékát.

Ma én vagyok a célpont,

holnap más lesz, amíg a hazug hírterjesztésnek, tényként feltüntetett rosszindulatú feltételezéseknek senki nem szab határt. Ne gondolják, hogy ez egy ember bosszúja, nem létezik az ördög ügyvédje. Véleményem szerint ez egy gondosan kitalált, profin előkészített csapda volt, melytől vélhetően komoly politikai vagy anyagi előnyöket reméltek.

Egy általam valóban elkövetett,

elsősorban a családomat megbántó cselekedetemre építettek rá minden hazugságot, hogy az hihető legyen. Amit valóban tettem, arra nem vagyok büszke, és mindenkitől elnézést kell kérnem, aki e miatt csalódott bennem. Sokszorosan megbűnhődtem érte – de minden más mocskolódás alaptalan rágalom. Sportember vagyok, sohasem drogoztam és korrupt sem vagyok. Az említett utazáson saját költségen vettem részt, ennek megvolt a fedezete, nem loptam és nem csaltam.

A folyamatos alaptalan vádaskodások ellenére

eddig nem mondtam le, mert azt szeretettem volna, hogy a városnak olyan polgármestere legyen, akit a győriek megválasztottak és képes Győrt vezetni. A kitartáshoz az erőt az adta, hogy mindannak ismeretében, ami rólam egyelőre büntetlenül megjelenhetett, és ami egy kivételével hazug mocskolódás, olvasták, látták az emberek, mégis bizalmat szavaztak nekem.

A politikai ellenfeleim a választás tisztaságának megkérdőjelezésével kapcsolatos lépéseikkel nemcsak engem, hanem a város működését is lehetetlenné akarták tenni, húzták az időt, ezért számoltatták kétszer is újra a szavazatokat. Október eleje óta a város életéről és jövőbeni kihívásairól senki sem beszélt. Azt gondolom, egy önkormányzati választásnak az elért eredményekről és a jövőbeni tervekről kellene szólnia.

Az elmúlt időszakban nem csak én, hanem a családtagjaim is céltáblává váltak

Ennek a jövőben nem szeretném kitenni őket. Be kell fejezni a gyűlölködést, mert az nem visz előre. 2006 óta hatalmas utat tettünk meg. Győr Magyarország egyik gazdasági bástyája lett, városunk fejlődése megkérdőjelezhetetlen. Rendkívül köszönöm az elmúlt 13 évet a győrieknek, polgármesterségem alatt szép eredményeket értünk el. Köszönöm a velem dolgozó képviselő-testületeknek, a közvetlen és közvetett munkatársaimnak is, hogy támogatták a város fejlődését, jelentős beruházások és programok megvalósítását.

Levonom a konzekvenciákat és vállalom a felelősséget

Szeretem Győrt, ezért nem szeretném a személyemmel és velem történtekkel hátráltatni a város további fejlődését. Ezúton bejelentem, hogy a morális helyzetre való tekintettel az alakuló közgyűlés után péntek 16 órai határidővel polgármesteri tisztségemről lemondok. Kívánom, hogy a jövőben olyan ember vegye át a székemet, aki érdemes szeretett városunk vezetésére.”

Győr, 2019. 11. 06.

Tisztelettel:

Borkai Zsolt
polgármester”

Ügyes trükk a pénteki lemondás

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel az Állami Számvevőszéket (ÁSZ) és a rendőrséget, hogy vizsgálja ki a győri önkormányzat korrupciógyanús ügyeit.

A DK szóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az ÁSZ semmitmondó válaszban utasította el a DK erre vonatkozó kérését. Barkóczi Balázs elmondása szerint a számvevőszék levelében arra hivatkozott, hogy az elmúlt években többször is vizsgálták az önkormányzatot és mindent rendben találtak.

A fideszes Domokos László vezette ÁSZ csak az ellenzéki pártokhoz jár hetente vizsgálatot tartani, az nem volt sürgős és fontos a szervezet számára, hogy a Borkai Zsolt vezette Győr ügyeit feltárja – bírált.

Még van idő fideszes alpolgármestereket választani

A szóvivő kérdésre válaszolva trükknek nevezte, hogy Borkai Zsolt pénteken lemond a győri polgármesteri tisztségről. Barkóczi Balázs úgy fogalmazott, Borkai Zsoltnak most is fontosabb a Fidesz érdeke, mint a győri polgároké: azért csak pénteken mond le, hogy a csütörtöki közgyűlési ülésen még meg tudja választatni a fideszes alpolgármestereket. A DK ezért azt ajánlja a Fidesznek, hogy találjanak egy olyan köztiszteletben álló személyt, aki nem tagja az önkormányzatnak, de az átmeneti időszakban alpolgármesterként képes irányítani a várost.

Más témában feltett kérdésre azt mondta, hogy a korrupciógyanús ügybe keveredett volt szocialista Lackner Csabának le kell mondania a kispesti önkormányzati képviselői mandátumáról.

Arra a felvetésre, hogy Gajda Péter kispesti polgármesternek is le kell-e mondania, azt válaszolta, hogy akinek komoly bizonyítéka van a polgármester ellen, az tegyen feljelentést.

(Forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük