Nincs kegyelem! – Hosszú évekre börtönbe megy késelés miatt egy diák

Késelés az iskolában! Csaknem három év telt el azóta, hogy a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégium 17 éves tanulója az egyik tanórán megkéselte a tanárnőjét, aki a dolgozatára 3-as érdemjegyet adott.

Merényletnek is beillő támadás

Az 51 éves nőt életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, de szerencsére túlélte a támadást. H. Andrással szemben most hoztak ítéletet. A Győri Törvényszéken hétfő délután fél kettőkor kezdődött az ítélethirdetés, amelyre H. András öltönyben, a szülei társaságában érkezett. A bíróság emberölés kísérlete miatt 5 év börtönre ítélte, amit a fiatalkorúak börtönében kell letöltenie. Az ítélet felének letöltése után feltételesen szabadulhat.

Késelés egy közepes osztályzat miatt

A győri középiskola tanulója 2019. december 5-én a második tanórán hármas osztályzatot kapott egy korábbi matematikadolgozatára, ami annyira felzaklatta, hogy azt mondta az osztálytársainak, leszúrja a tanárnőt. A fiú kijelentését a társai nem vették komolyan, mert korábban is mondott már hasonlókat, illetve a kését is mutogatta nekik. A tinédzser napközben, a tanórák alatt tervelte ki, hogyan követi el a támadást, s erről a diák társainak is beszámolt. A nap végén jelentkezett az osztályfőnöknél, hogy mutasson valamit a füzetében. A tanteremben kiment hozzá, mögé lépett, és 26 osztálytársa előtt többször megszúrta őt.

Közbeléptek a diákok

H. András osztálytársaiban volt annyi lélekjelenlét, hogy megállítsák az ámokfutást, az egyik osztálytársa csavarta ki kezéből a 10 centis kését. Tettét egy korábbi vallomásában azzal magyarázta: nem volt megelégedve a nő tanítási módszereivel, ezért meg akarta leckéztetni. A szakvéleményekből pontosan kiderült, hogy a matematika és fizika szakos pedagógust, B.-né N. Mónikát három szúrás érte: egy a lapockáján, ami a tüdejét is elérte, ezért vérmellet és légmellet kapott, a másik kettő a nyakra és a mellkasra irányult, de védekezett, ezért a karját szúrta meg a bicska pengéje.

Mit mond az ügyész és a védő? Ha érdekli kattintson a következő oldalra!

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse