Borzalmas baleset, vonat ütközött kamionnal

Hétfőn esete Szerencsről Sátoraljaújhelyre 20:21-kor elindult (5228-as számú) személyvonat a végállomásra történő beérkezés előtt, 21:10-kor egy kamionnal ütközött,. A  baleset idején, az átjáróban a fénysorompó jól működött. Az ütközés következtében a vonat kettészakadt és az egyik kocsi kisiklott, a pálya rongálódott és a felsővezeték is leszakadt.

Mávimform közölte:

Ma hajnaltól a helyreállításig Sátoraljaújhely és Szerencs között pótlóbuszok közlekednek
– A ma 4:56-kor Sátoraljaújhelyről Szerencsre induló vonat helyett nem tudtak pótlóbusz küldeni a busztársaságok, ezért ez a járat ma nem közlekedik.

Hétfő este, a Szerencsről Sátoraljaújhelyre 20:21-kor elindult (5228-as számú) személyvonat a végállomásra történő beérkezés előtt, 21:10-kor egy kamionnal ütközött. Az átjáróban a fénysorompó jól működött a balesetkor. Három utas és szolgálatot teljesítő három vasutas tartózkodott a vonaton, közülük a mozdonyvezető súlyosan, de nem életveszélyesen sérült meg, őt kórházba szállították. A vonaton mások nem sérültek meg. Információnk szerint a kamion sofőrje is sérülést szenvedett.
Az ütközés következtében a vonat kettészakadt és az egyik kocsi kisiklott, leszakadt a felsővezeték, a sorompó oszlopai kidőltek, a biztosítóberendezés kábelei, az átjáró és a pálya is megrongálódott. A műszaki mentést követő helyreállítás akár több napot is igénybe vehet, addig pótlóbuszok közlekednek Sátoraljaújhely és Sárospatak között. Az átszállások miatt 15-30 perccel hosszabb menetidők előfordulhatnak Miskolc és Sátoraljaújhely között.

Az élet olykor mindent felülír

– A ma 4:56-kor Sátoraljaújhelyről Szerencsre induló vonat helyett nem tudtak pótlóbusz küldeni a busztársaságok, ezért ez a járat ma nem közlekedik.

(MÁVINFORM)

Nem minden vonatbaleset végződik ilyen szerencsésen:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük