Borzalmas kilátások – Putyin is és az ellenfelei is a nukleáris arzenáljukat fitogtatják

„Vlagyimir Putyinnak is meg kell értenie, hogy az észak-atlanti szövetség nukleáris szövetség” – jelentette ki Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszter csütörtök este a TF1 kereskedelmi televízió híradójában, „látványos” európai szankciókat helyezve kilátásba Oroszország ellen, és egyben belengedte, hogy Franciaország  is nukleáris hatalom.

A „mérkőzés”!

Az Ukrajna elleni orosz katonai fellépést Vlagyimir Putyin csütörtök reggel „önvédelemnek” nevezte az Oroszország elleni „fenyegetésekkel” és „a jelenleginél is nagyobb csapással” szemben. Mint mondta, Oroszország továbbra is az egyik legerősebb nukleáris hatalom, így egyetlen potenciális agresszornak sem lehetnek kétségei afelől, hogy teljes vereséget szenved Moszkva ellenében.

– Senkinek nem lehet kétsége afelől, hogy egy, a hazánkkal szembeni közvetlen támadás összeomlást és elviselhetetlen következményeket von maga után minden potenciális agresszor számára – fogalmazott a francia diplomácia vezetője.

Jean-Yves Le Drian azzal vádolta meg az orosz elnököt, hogy megszegte az adott szavát, amikor elindította a katonai támadást.

Putyin a diktátor

Ez egy cinikus, ez egy diktátor – fogalmazott Jean-Yves Le Drian az orosz elnökről. A francia külügyminiszter jelezte, hogy az Európai Unió állam- és kormányfői brüsszeli rendkívüli csúcstalálkozóján

„nagyon erős, nagyon látványos, nagyon súlyos” szankciókat”

fognak elfogadni.

– Az intézkedések célja lefojtani Oroszország gazdasági működését banki, pénzügyi intézkedésekkel a technológiai, ipari transzfereken, az exportban, és ugyanakkor az oligarchákat is megbüntetni az oligarchákat is, zárolva az érdekeltségeiket – jelentette ki a miniszter.

Jean-Yves Le Drian megerősítette, hogy Ukrajna katonai kérésekkel fordult Franciaországhoz, s Párizs ezekre

„a lehető legjobban és leggyorsabban megpróbál” válaszolni.

Közben Párizsban csütörtök este mintegy háromezren tüntettek az Ukrajna elleni orosz támadás ellen. „Szolidaritás Ukrajnával!”, „Szankciókat Oroszország ellen!”, „Felfegyverezni Ukrajnát!” – skandálták az ukrán zászlót lengető tiltakozók a République téren. Többen „terroristának” nevezték az orosz elnököt.

Írta meg a Blikk

Kapcsolódó

nukleáris,

One thought on “Borzalmas kilátások – Putyin is és az ellenfelei is a nukleáris arzenáljukat fitogtatják

  • Nyilvánvaló, hogy Putyin nem normális. Istent akar játszani, vagy csak a beteges hatalommániája fajult el ennyire? Mindenesetre egy biztos, Putyin a 21.század Hitlere. És mint egy zsarnok, akarnok diktátor,az ő élete is csúnya véget fog érni, az ilyeneknek nem lesz kegyelem. És ha annyival ússza meg, mint a Ceaucescu-házaspár, még jól is jár. Ennek a betegelméjű embernek sok-sok halál, tönkretett életek,sorsok száradnak a lelkén, és szívből kívánom,hogy még él, az élete minden percében csengjen a fülében halálsikoly, és soha, de soha ne legyen nyugodt álma,csakúgy, mint a diktátoroknak általában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük