Borzalmas légi katasztrófa

Lezuhant egy kadétokat szállító ukrán katonai An-26-os szállítógép Harkiv megyében. Legfrissebb értesülések szerint a légi katasztrófa következtében 22-en életüket vesztették.

A fedélzeten harmincan voltak

Az ukrán légierő parancsnoksága szerint a baleset leszállás közben történt Csugujev városa mellett. A tájékoztatás szerint a személyzet mellett az ukrán légierő harkivi egyetemének kadétjai voltak a gépen. A repülőgépen tartókodók számáról több forrásból ellentmondásos információk állnak rendelkezésre.

Sajtójelentések szerint a fedélzeten mintegy harmincan tartózkodtak. Az ukrán belügyminisztérium ezt azzal pontosította, hogy 23-an voltak a gépen, öt fős legénység és 18 kadét. Az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat később pedig a légiirányításra hivatkozva közölte, hogy 28-an voltak a gépen.

„A repülőtér légiirányítása szerint 28-an voltak a fedélzeten. Huszonkét holttestet találtak, ketten megsérültek, négy további embert még keresnek”

– közölte a katasztrófavédelem.

Nem sokkal korábbi jelentések még 18 halottról és két súlyos sérültről szóltak.

Harkiv megye kormányzója ezt megelőzően jelezte, hogy vannak túlélők.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bejelentette, hogy szombaton a szerencsétlenség helyszínére utazik. A közösségi médiában megjelent felvételeken egy lángoló roncsot lehetett látni a sötétben. A baleset oka egyelőre ismeretlen.(Autószektor)

Azok után, hogy nem régen ismerte el Irán, hogy nem régen ők lőttek le egy ukrán utasszállítót, ne csodálkozzunk, hogy sokakban kérdések vetődnek fel az eset kapcsán.

légi katasztrófa

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük