Attól tartok, képtelen leszek felnőni a feladathoz. Ahhoz, amit a kormányzat vár tőlem, mint ellenzéki kritikusától.

Fontos emberek fogalmazták meg,

mit kellene csinálnom, hogy ebben a minőségemben egyáltalán említésre méltó legyek. A házelnök kifejtette az egyik tévében, hogy ehhez nekem és a hozzám hasonlóknak

„kis gerillabázisokat, erdőmélyi bunkereket kéne létrehozni, mint annak idején a Vietkong”,

mert a baloldaliak

„onnan törnek majd elő, ott gyűjtik össze az erőiket, és 2022-re előbukkannak a lyukakból, megrohamozzák a főhatalmat és elfoglalják”.

Na most eddig azért arról nem volt szó,

hogy 2022-ig erdőmélyi lyukakban kellene tartózkodnom. Ott kezdődik, hogy bunkerásásban sem lehetek túl jó, de ha egy lyukban töltök összegémberedve három évet, részemről biztosan nem tudok csak úgy hipp-hopp, könnyedén előpattanni (még itt, a gép előtt is elzsibbadt a lábam, a saját lakásomban!), akármennyire vonzana a főhatalom megrohamozása.

Két napja a kormánykommunikáció új lehetőséget is megcsillantott

Ha a bunker nem tetszik, beállhatnék éppen Bosszúállónak is. Igazságügyminisztertől volt kormányszóvivőig lelkesen vezették be az új propaganda-terminust:

„Bevándorláspárti Bosszúállók”

azok, akik az unióban vagy bárhol kritikát gyakorolnak a magyar kormánnyal szemben.

„Bevándorláspárti” bármikor tudok lenni,

eddig is ezt sütötték az egész ellenzékre. Na de „Bosszúálló”?! A híres filmsorozatot eddig valahogy megúsztam, de most utánanéztem, kik is azok a filmbéli „Bosszúállók”. Annyit megértettem, hogy köztük van Amerika Kapitány (akkor most Amerika vagy Vietkong?), Vasember, Fekete Özvegy, sőt, Skarlát Boszorkány. (Szerintem utóbbi lehetne az én szerepem.) De noha többször elolvastam a Wikipédián, a történetből egy árva büdös kukkot sem értek. Ilyenek vannak benne:

„Romanoff rájön, hogy ha az eszméletét elveszti, visszanyeri az öntudatát.” „Az ügynök óriási Amerika Kapitány rajongó volt, Steve mégsem írta alá a Kapitányos kártyáit.”

És a Végjátékban:

„Felkeresik Starkot, hogy segítsen visszacsinálni a Csettintést.”

Mindegy, ha nem akarok a kormánynak csalódást okozni,

muszáj lesz ezeket elsajátítanom. Amint kitörök az erdei lyukból, úgy aláírom az összes Kapitányos kártyát, hogy még! Csak előbb még visszacsinálom a Csettintést.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét