Amióta visszalépett – léptették – az MSZP elnökjelölti szerepből, nem beszélt médiamunkással. Most megtörte a csendet és nagyot szólt, amit mondott.
[mnky_ads id=”3427"]
Botka László, Szeged első embere a szeged.ma portálnak nyilatkozott és alaposan beszólt az ellenzék képviselőinek:


“Nem fogom a választásokig kommentálni a kampányt, de a szegedieknek tartozom azzal, hogy most, év végén mondjak pár szót a miniszterelnök-jelöltségemről. A jelöltséget azért vállaltam, mert úgy éreztem, hogy felelős demokrataként és hazafiként nemcsak beszélnem, de tennem is kell az Orbán-rendszer leváltásáért. Az Orbán-rendszer a legnagyobb károkat azzal okozza az országnak, hogy teljesen átalakítja a társadalmi normákat, és megszünteti a törvénytiszteletet mint erényt.(…)  Lassan egy generáció nő fel, akik azt látják, hogy nem érdemes szorgalmasnak, becsületesnek lenni, mert a sikeresség csak a kapcsolatokon múlik. Ki kinek a rokona, ismerőse, ki van velünk vagy ellenünk: a Fidesz világában csak ez számít. Miközben az elmúlt hét évben létrejött egy új gazdasági elit, akik európai szinten élnek, az ország többsége leszakadt vagy lecsúszóban van.”

Botka a kérdésre, miért vallott kudarcot, azt mondta a lapnak:

„A teljes összefogást javasoltam, és mindent megtettem ezért. Lemondásom előtti utolsó javaslatom a listás helyek felét adta volna a többi demokratikus ellenzéki pártnak.(…) Engem ugyanis nem a pártvezetők parlamenti helye, hanem az ország állapota érdekelt, nem túlélni akartam, hanem nyerni. De rosszul mértem fel több dolgot. Nem gondoltam, hogy az ellenzéki pártvezetők csak frakciót akarnak, nem kormányváltást.

[m[mnky_ads id=”3427"]r> Az ex miniszterelnök-jelölt megjegyezte a továbbiakban:

„Tévedtem, amikor azt hittem, ezek a pártvezetők meggyőzhetők, hogy saját választóik fontosabbak nekik, mint az ő politikusi túlélésük. Azt sem tudtam, hogy a Fidesz milyen mélyen van jelen az ellenzéki pártok életében, mennyire irányítja őket. Ez nagyon megdöbbentett. Még nem tettem, de most kimondom: miniszterelnök-jelöltté történt megválasztásom után egész nyáron elképesztő médiahadjáratot folytatott ellenem a Fidesz. És ehhez sokszor baloldali politikusok szolgáltatták a muníciót. “

A teljes interjú itt olvasható.
[mnk[mnky_ads id=”3811"] (forrás: szeged.ma)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét