Botka: Szeged szabad város és mi a kultúra szabadságában hiszünk

Botka László polgármester a Szegedi Nemzeti Színház 135. évadának megnyitóján hitet tett amellett, hogy a helyi politikának csak egy feladata van: biztosítani a feltételeket ahhoz, hogy az újabb évad is méltó és sikeres legyen.

Annyira szeretem a színházat, hogy azt gondolom, a politikának és a politikusnak lehető legtávolabb kell tőle maradnia

– mondta

A Szeged.hu beszámolója szerint Botka arról is beszélt, hogy a város idén 458 millió forintot biztosít saját bevételeiből, miközben az állami támogatások már évek óta stagnálnak.

Szeged szabad város és mi a kultúra szabadságában hiszünk. Még akkor is, ha mostanában azt érezzük, hogy lassan ebben már egyedül maradunk az országban. Aggodalommal olvasunk híreket arról, hogy a hatalom mindenféle kulturális harcról beszél, és néhányan úgy gondolják, itt az ideje a kultúrát újra felosztani jó és rossz kultúrára. Mi minden erőnkkel azon leszünk, hogy ezt Szeged határában megállítsuk

– zárta beszédét Botka.

Az évadnyitón a színház új főigazgatója, Barnák László elmondta, ebben az évadban 15 bemutatót tartanak. „Az előadások – a politika kizárása mellett is – a mai társadalmi problémákkal kapcsolatban fogalmaznak meg gondolatokat” – idézte Barnákot az önkormányzati portál.

A repertoáron szerepel Örkény István műve, a Tóték, William Shakespeare vígjátéka, a Szentivánéji álom, Lukács Andor rendezi Závada Pál Utolsó üzlet című művének ősbemutatóját, Galambos Péter pedig Michael Frayn Függöny fel! című vígjátékát.

(Forrás: 24.hu)

A Fidesz kiiktatja Esterházyt és Jancsót?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük