Kedves Apuka! Ön rendszeresen együtt zuhanyzik a kisfiával? A napi programjuk szerves részét képezi egy igazi, férfias bírkózás a szőnyegen? Nem?! Hát akkor magára vessen, és ne csodálkozzon, ha a homoszexualitás lecsap a fiára! Mi szóltunk…
[mnky_ads id=”3427"]
Elsőre ártalmatlannak, sőt, kifejezetten hasznos kiadványnak tűnik Joseph Nicolosi és Linda Ames Nicolosi szerző- és házaspár legújabb írása, „A homoszexualitás megelőzése” című könyve. A szülőknek szánt kiadványban jellemzően a fiúgyermekek esetleges homoszexualitásának megelőzésére adnak tanácsokat a szakértők. A könyv igen népszerű a szülők, pontosabban a konzervatív keresztény szülők körében.


Talán nem véletlen, hogy – miközben a szerző pszichológus, a kötet témája is a lélektan kategóriájába tartozik – egyetlen pszichológiában jártas kiadó sem vállalta az írás megjelentetését. A könyv végül a Szent István Társulat gondozásában látott napvilágot.

(Tév)Útmutató szülőknek

A könyvben elárulja a szerző, hogy milyen „árulkodó jelekre” figyeljenek és instrukciókat ad az apáknak, miként tudnak mélyebb kapcsolatot kialakítani fiaikkal (jelesül zuhanyozzanak gyakran együtt) és mit tegyenek, ha a kisfiúk nemükkel „ellentétes” viselkedést mutatnak. Az esetlegesen „fiúsan” viselkedő lányokra leselkedő veszélyekre mindössze néhány oldal erejéig utalnak.

Némi túlzással Nicolosi pusztán a cím elolvasásával is felelőssé teszi a szülőket, azt sugallva számukra, hogy felelőtlenek, ha nem követik szóról szóra az intelmeket, és – a könyv útmutatója alapján – nem „terelik vissza megtévedt gyermekeiket a helyes mederbe”.

Ha a saját neméhez vonzódó tinédzser eddig nem volt depressziós, szorongó, miután ezt elolvassa, biztosan az lesz. És akkor nem szóltunk azokról a gyerekekről, akiket hitbuzgó szüleik – megszívlelve Nicolosi tanácsát – reparatív terápiára cipelnek.

Ezek a “kényszergyógykezelt” fiatalok garantáltan megjavulnak. És e “megjavulás” értéke mellett szinte eltörpülnek a terápia mellékhatásai, jelesül a paciens szexuális vágyának globális lenullázódása, vagy az öngyilkos gondolatok megjelenése.

Rossz hírünk van: a heterótól eltérő ösztönök annyira erősek, hogy így vagy úgy, a felszínre akarnak törni, és a tudatos szülői magatartás (megelőzés) révén kialakult „új gyerek” egyre intenzívebben fog szorongani, mivel egyre nagyobb belső energiákat kell, hogy mozgósítson ezen ösztönei „megregulázása” érdekében. A homoszexualitás megelőzése tehát nem más, mint ennek a káros és veszélyes folyamatnak a szülők által való beindítása, generálása.

Nicolosiék könyve időzített bombaként ketyeghet azokban a családokban, ahol a szülők fenntartások nélkül értelmezik a leírtakat. A szerző ugyanis nem kevesebbre ösztönzi követőit, mint hogy segítsék gyermeküket (főként fiaikat) abban, hogy visszataláljanak a biológiai nemüknek megfelelő „önazonosságukhoz”.

A bűntudat megelőzése
[m[mnky_ads id=”3427"]p>

Ingyen képek:

Jóllehet, Nicolosi könyve – legalábbis a címe alapján – elvileg a homoszexualitás megelőzéséről szól, valójában azonban olyan útmutatót kínál a szülőknek, amellyel leginkább a várható és elvárható bűntudatukat lehet az általa kínált módszerekkel minimalizálni.

Ha ugyanis a könyvben leírt tanácsokat hűen követő apuka és anyuka évek múlva mégis azt kell, hogy tapasztalja, gyermekük az óvintézkedések dacára más lett, legalább önmagukat megnyugtathatják; ők minden tőlük telhetőt megtettek, mossák kezeiket.

Az persze más kérdés, hogy miként rendezik le majd a lelkiismeretükkel, ha az idő közben felcseperedett gyermekük különböző pszichés problémákkal küzd, netán önkezével vet véget az életének.

A Szent nevét viselő kiadónál vélhetően szeretet közelgő ünnepére való tekintettel – jelenleg kedvezményes áron vásárolható meg a kötet. Internetes oldalukon „melegen” ajánlják.

„Használati segédlet” a könyvhöz (nem a Kiadótól):

  • A homoszexualitás nem betegség, nem is fejlődési rendellenesség, ezért a megelőzésére tett mindenféle utalás hamis illúziókat kelt és megtévesztő
  • Nincsen egyértelműen igazolt ok-okozati összefüggés a nem megfelelő apa-kép és a fiúk/férfiak saját nemükhöz való későbbi vonzódása között
  • Noha a könyv csak a Szent István Társulat boltjaiban kapható, ne tekintse szent írásnak!

A szorongásról: Olcsó szorongásoldó, drága terápia – Állami támogatással „ütjük ki magunkat”
[mnk[mnky_ads id=”3811"]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét