Botrányos: elmeorvoshoz küldi a biztosító a veronai áldozatok gyászoló hozzátartozóit

Újból és újra feltépik a sebeket – mesélték felháborodva a veronai áldozatok gyászoló hozzátartozói, hogy elmeorvosi vizsgálatnak vetették alá őket. A tesztre az ügyben érintett biztosítótársaság hívta a kártérítésre jogosult családtagokat.

veronai busztragédiában érintettektől eredetileg pszichológiai szakvéleményt kért a biztosító, amit a gyászolók az ügyvédjük által kiválasztott szakértő segítségével csináltatták meg, majd csatolták a kártérítési igényük benyújtásakor. A biztosítónak azonban ez nem felelt meg, emiatt rendelt ki elmeorvosi szakértőt.

A Blikknek az egyik hozzátartozó arról beszélt, természetesen próbálnak együttműködni, de mindenkit felháborít, hogy sem a gyászukra, de még a nehéz időszakot élő gyerekekre sincsenek tekintettel.

A szülők nem igazán értik, hogy a biztosító mit akar elérni az eljárással. Mint fogalmaztak, jóhiszeműen remélték, hogy a döntéshozók empatikusan kezelik majd őket, ezzel szemben még messze nem látni az ügy végét.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) a Blikk megkeresésére nem kívánt reagálni az információkra, de figyelmükbe ajánlották korábbi közleményüket, amelyben azt írták, kiemelten kezelik a veronai baleset károsultjainak ügyét.

Dr. Kosdi Kornél ügyvéd közölte, peren kívüli eljárásnál a biztosítónak joga van pszichológiai véleményt kérni, hogy a sérelemdíj mértékét megállapítsa, amit az általa választott elmeorvossal is felülvizsgálhatja.

(Forrás: Blikk)

Kapcsolódó:

Veszélyes és káros lehet a „metoo” kampány

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük