Botrányszagra gyűlt a fidesz-média, majd dolguk végeztével bázisukra hajtattak - Az érdemi munka a nem tűnt képernyőképesnek? - Városi Kurír

Sorting by

×

Botrányszagra gyűlt a fidesz-média, majd dolguk végeztével bázisukra hajtattak – Az érdemi munka a nem tűnt képernyőképesnek?

A Fidesz-frakció csak azért rángatta ide a propaganda-médiát, hogy aztán látványosan kivonuljon a járvány utáni első képviselő-testületi ülésről. Végül is október óta nem kellett munkába jönniük, megértem, hogy ez a nap is megterhelte őket – kezdte a tudósítását Pikó András, Józsefváros polgármestere közösségi oldalán.

Hirdetés

Kézivezérelt közszolgálat?

Botrány Józsefvárosban: kivonult Fidesz az önkormányzat üléséről, mert nem úgy ment a napirend, ahogy ők javasolták.

Szerda reggel 9 óra előtt Pikó András a 8. kerület polgármestere Facebook-bejegyzésében emlékeztetett, hogy hamarosan megkezdődik a képviselőtestület ülése, ami egyébként október óta az első jelenléti ülésnek számít. Egyben megjegyezte, hogy

„már itt van a HírTv, a PestiTv, a Tv2 és az M1”, azaz a kormányközeli médiumok egy része. Nem lett volna elég 1 kamera és egy kameraman?

Nem sokkal később Pikó és a többség nem támogatta a kerületi Fidesz-frakció azon javaslatát, hogy először tárgyalják meg a veszélyhelyzeti, egy személyben hozott döntések megvitatásának napirendi pontját. Több mint 700 ilyen döntésről van szó, és ez eredetileg a 11. napirendi pont lett volna. (Ekkor a közgyűlés még nem fogadta el a napirendi pontokat.)

A Fidesz ezt úgy értelmezte, hogy Pikó menekül a nyilvánosság elől, nem akarja ezeket megvitatni, ezért testületileg kivonultak az ülésről

– írja a Józsefváros.hu.

A Fidesz ezekről a veszélyhelyzeti döntésekről szeretett volna vitatkozni elsőként, speciális időkeretben,

mert „nem lehet elmenni amellett, hogy az önkormányzat vitorláskikötőt csinál a gyerekstrandról”, és egyéb ügyekről. Ezekre egyébként a rendes napirend keretein belül mindenképp sor került volna.

Miután leszavazta a többség a fideszes javaslatot, Vörös Tamás fideszes frakcióvezető Pikó András stílusát

„áldemokratikusnak, minden normát felrúgónak és arrogánsnak”

nevezte, és bejelentette, kivonulnak az ülésről.

Az akció után a kormánypárti képviselők a folyosón várakozó kormányközeli médiumoknak nyilatkoztak, akik az elkészített interjúk után el is hagyták a helyszínt.

Nem a vonulgatásért kapják a pénzüket a közszolgák…

A polgármester szerint a megválasztott képviselőknek végeznie kellene a feladatukat, és nem kivonulni.

“A Fidesz-frakció csak azért rángatta ide a propaganda-médiát, hogy aztán látványosan kivonuljon a járvány utáni első képviselő-testületi ülésről. Végül is október óta nem kellett munkába jönniük, megértem, hogy ez a nap is megterhelte őket.

Kellemetlen lehetett az előre megtervezett balhé arra hivatkozva, hogy nem számolok be tevékenységünkről – miután fél órán keresztül soroltam, mit tettünk Józsefvárosért.”

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.