Városi kurír
A napi fontos.

Brassói aprópecsenye újragondolva – így hat a főzőversenyesdi a gyanútlan tévénézőre….

A textúra a fontos, meg, hogy több legyen belőle!

0 434

A szaporodó televíziós főzőversenyek egyik sajátja, hogy a zsűri a hagyományosnak tekinthető ételeket mindig újragondolva kéri megvalósítani.

Íme, a brassói apró, újragondolva

Fél kiló kisméretű téglát lereszelünk egy tálba, hozzáadunk egy pohár vizet, két tojássárgáját, negyed kiló apróra vágott horganyzott gemkapcsot, sózzuk, borsozzuk, meghintjük két deka négyatomos arzénmolekulával. Összegyúrjuk, közben egy kicsit töcsköljük, borzoljuk, hogy csipkés legyen a széle, löttyentünk rajta egy keveset, majd éles késsel egycentis kockákra vágjuk magnéziumporral meghintett gyúródeszkán.

Forró gázolajban kisütjük vigyázva, nehogy meglöbbeggyen a közepe, mert akkor bepállik az arzén. Pirított exhumált kenyérdarabkákkal tálaljuk, frissen vágott parlagfűvel, farkasalmával és cserszömörcés varjúhájjal díszítjük.

Figyelem: forrón fogyasszuk, hidegen székrekedést okozhat!

Szerző: Cseri László

Orbán erős gyomrú szakácsot keres, aki a szája íze szerint főz …..

Akár ez is tetszhet
Betöltés...