Breuer Péter: “Azért vagyunk, hogy idegesítsünk másokat, meg, hogy észre vegyék, hogy létezünk…” – Na ne!

Breuer Péter neve legutóbb akkor bukkant fel a magyar sajtóban, amikor Kósa Lajossal készített interjút, lehetőséget adva neki, hogy kimagyarázza „a zsidók kénytelenek voltak, vagy lehet, hogy jól is esett nekik a nyilas vitézt megszavazni” kijelentését. Akkor is felvetődött a neve, amikor kiderült, hogy a Heti TV amelyet birtokol  egyik műsorát 20 millió forinttal támogatta a Miniszterelnökség. Most azzal haknizik, hogy a VII. kerületben székelő stúdióját a kerületi vezetés kiebrudalná a helyéről és ennek nyomatékául a “zsidó kártyát” sem rest használni.

“Európa egyetlen zsidó televíziója”….

Szerdán azzal “örvendeztette meg” a Pesti TV nézőit, hogy ott vendégeskedett a “politikai hobbista” foteljában és megpróbálta felvenni a helyi viszonynak megfelelő lazaságot. Elmondta magáról, hogy “büszke”, meg, hogy “magyar-izraeli zsidó”, aki “volt már haditudósító és azt is túlélte”, úgyhogy kemény fába vágja a fejszéjét, aki vele kezd. Életéről szólva elmesélte, hogy 1973-ban disszidált, mert a

„langyos vízben tüdőgyulladást lehet kapni”,

majd Izraelben

„kitalálta magát”,

hogy harminc év múlva hívásra hazatérjen.

Ezután megcsinálta a Heti TV-t, méghozzá az erzsébetvárosi zsidónegyedben, ahol „nagyon kemény üzleti alapon” kapott helyet

Breuer mintegy Vágó Istvánnak válaszolva – aki többek között felháborodott azon, hogy az 1932-es németországi eseményekhez hasonlította azt, ahogy Erzsébetváros önkormányzata nem akar vele szerződést hosszabbítani, ugyanis más terve van az épülettel, – elmondta, hogy szülei génjét – akik átélték a második világháborút – magában hordozza, tanult történelmet, és emiatt asszociált, saját bevallása szerint is talán kicsit erősen, a 90 évvel ezelőtt történtekre.

(Azt a Hír TV-ben tett megjegyzését próbálta relativizálni, amikor kijelentette Niedermüller Péterrel kapcsolatban, hogy

„a kérdés, hogy amikor vége van, akkor nem-e az lesz az iparszerű kikészítés… ezek képesek még le is lőni, és mondom, nincs üldözési mániám, de ezek mindenre képesek, hisz ott vannak közöttük, akik már az előző vezetésben is ott voltak, mindent aláírtak, mindenről tudtak” – a szerző)

Most Vágó Istvánnal emberkedett

„Van egy ilyen nagy kvízmester, aki ezt az egészet irányítja, pumpálja. Most is beszólt egy másik tévének, hogy annyira »véditek a ti zsidótokat, de a nevét nem tudtátok leírni«. Hát neki például – gondolom – a szerkesztők mutatták, hogy mit mondjál. Szóval azt üzenem neki, hogy nem kell annyira szórakoztatni engem a hülye bejegyzésekkel, mert én is dühös leszek, elkezdek bejegyzéseket írni, aztán járhatunk a bíróságra”

– üzente minden bizonnyal Vágó Istvánnak Breuer, aki közösségi oldalán így említette meg az esetet:

Azt hiszem, tolmácsot kérek. Vagy ti értitek, mit mond?

“Ne azt nézzék, hogy mi vagyok, hanem amit leteszek az asztalra”

“Azért vagyunk, hogy idegesítsünk másokat, meg, hogy észre vegyék, hogy létezünk…”

-mondta a mérhetettlenül alacsony nézőszámokat produkáló tévécsináló magáról és a műsorairól. Érdekes jelmondat, bár vannak, akik a szakmában azt tartják inkább szem előtt, hogy tájékozottak legyenek, objektíven tudósítsanak, szavahihetőkként ismerjék őket, de ez (még úgy, ahogy) demokrácia, mindenki úgy alakítja a róla kialakuló képet, ahogy neki tetszik. Érdemes visszaemlékezni, hogy az a tévé stúdió, amiről Breuer beszél regnálása előtt is létezett, sőt, a főváros legnézettebb  közösségitelevíziója volt. Ott működött ugyanis az Orbán-éra előtt az Erzsébetvárosi TV Kaczvinszky Barbara közéleti- és Wallenberg-díjas újságíró, dokumentumfilm rendező értő szerkesztésében, amit a hatalom első mámorában “párttévéként” működtettek, majd -a rossznyelvek szerint- átjátszottak a már akkor velük jó viszonyt ápoló Breuernek, aki azóta is ott ül a kormányinfók elsősorában és hatalmas alázattal kérdez a regnáló alá.

Kreml

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük