Brexit – kezdődnek a gondok az Európai Unióban

Hatvanmilliárd euró hiány keletkezett az Európai Unió büdzséjében az Egyesült Királyság kilépése miatt – közölte az Alapjogokért Központ vezető elemzője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Kutakodás egymás zsebében

Pócza István miután túl jutott az Európai Bizottség Magyar kormánykörökben kötelező nem túl gusztusos ekézésén azt mondta, hogy az EU a várható hiányt a befizetések összegének emelésével szeretné pótolni, de a nettó befizető országok – például Németország, Ausztria, Hollandia – elzárkóztak ettől, nem hajlandóak többet fizetni.
Az elemző úgy vélekedett: az a lehetőség eddig nem merült fel, hogy az uniós intézmények költségeit csökkentsék, pedig az Egyesült Királyság kilépésével szerinte kevesebbe kerül az unió ellátása.

Egyenlőre a jövőt tekintve csak a britek bizakodók

Az idei év végén teljes mértékben visszanyerjük politikai és gazdasági függetlenségünket; miért akarnánk ezt elhalasztani? Ez a Brexit lényege – fogalmazott a brit kormány tárgyalóküldöttségének vezetője.Frost szerint gyorsan a végére lehet jutni az egyeztetéseknek. Felidézte, hogy az Európai Gazdasági Közösség (EGK) megalapításáról szóló, 1957-ben kötött Római Szerződést nem egészen kilenc hónap alatt sikerült elérni és aláírni, és nyilvánvaló, hogy a most rendelkezésre álló előnyök kihasználásával “mi is tudunk olyan jó munkát végezni, mint nagy elődeink”. Írta a napokban a Porfólió.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük