A magyar migránsok helyzete sokat romolhat a Brexit után Angliában

Egy brit migrációs tanulmány szerint ugyanis a Brexit után nem indokolt a különbségtétel az EU-ból és az EU-n kívülről érkezők között.

A brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után már nem lenne különösebb ok arra, hogy a brit kormány eltérő letelepedési és foglalkoztatási szabályokat alkalmazzon az Európai Unióból és az unión kívülről érkező munkavállalók esetében – áll a brit belügyminisztérium mellett működő, de hivatalosan független testületként tevékenykedő bevándorlási tanácsadó szervezet (Migration Advisory Committee – MAC) kedden ismertetett jelentésében.

A szervezetet a belügyi tárca bízta meg tavaly egy átfogó felmérés elkészítésével arról, hogy az EU-munkavállalók bevándorlása miképp hat a brit gazdaságra.

Az MAC 140 oldalas tanulmánya szerint ugyanakkor a Brexit után már nem lenne indokolt az unióból és a máshonnan érkezők foglalkoztatásának eltérő szabályozása, mivel a migráció gazdasági hatása nem elsősorban a külföldi munkavállalók nemzetiségétől, hanem szakképzettségüktől, foglalkoztatottsági rátájuktól és az általuk igénybe vett közszolgáltatásoktól függ.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó:

Kivándorlási válság

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük