Bronzérmes a férfi kardcsapat Padovában

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád és Decsi Tamás (a képen) összeállítású magyar csapat bronzérmet nyert a férfi kardozók idei első világkupa-versenyén, Padovában.

Igazából szoros meccset egyet sem vívtak Áronék, és ezt csak egyetlen alkalommal bántuk. A nyolcaddöntőben Kanada tisztes bemelegítésnek éppen megfelelt (45:35), majd a negyeddöntőben következett a sokkal nagyobb feladatnak ígérkező Irán. Azt azért tegyük hozzá, hogy itt is magyar sikert ígért a papírforma, és kétszeres olimpiai bajnokunk vezérletével ez nem is lehetett kétséges (45:38). Máris jöhetett az elődöntő, az örök rivális Olaszország ellen.

Az itáliaiak – most már… – nem állnak nagyobb nevekből, mégis rendre nagyon megszenvedünk velük, változó végkifejlettel. Most talán a hazai pást is nekik segített, Szilágyi Áron és Gémesi Csanád hiába vívott nagyszerűen – miként az egész nap során -, ez kevés volt a végső sikerhez, 45:40-re Olaszország győzött. A bronzéremért az Egyesült Államok volt az ellenfél, és a mienk végig vezetve, magabiztosan hozták a meccset a magyarok 45:34-re.

A versenyek után Decsi András válogatott edző foglalta össze a hétvégét: “Egyfelől az egész hétvégén mutatott teljesítményre büszkék lehetünk, másrészt mégis akad egy kis hiányérzet… Az egyéniben éppen hogy lemaradtunk az aranyról, és egy kicsit fájó az olaszok ellen elszenvedett vereség is. Viszont biztos vagyok abban, hogyha majd mindenki ki tudja hozni magából a csapatversenyen a maximumot, akkor le fogjuk győzni az olaszokat. Annak ugyanakkor örültem, hogy a harmadik helyért újra összeszedtük magunkat, így azért elédegetten utazhatunk holnap haza.”

Férfi kardcsapat Világkupa, Padova, 23 induló

Nyolcaddöntő: Magyarország-Kanada 45:35 (Szilágyi +6, Gémesi +4, Szatmári 0).

Negyeddöntő: Magyarország-Irán 45:38 (Szilágyi +9, Gémesi +3, Szatmári -5).

Elődöntő: Magyarország-Olaszország 40:45 (Szilágyi +3, Gémesi +2, Szatmári -10).

A 3. helyért: Magyarország-Egyesült Államok 45:34 (Szatmári +5, Szilágyi +3, Gémesi +3).

Végeredmény: 1. Dél-Korea, 2. Olaszország, 3. Magyarország (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron válogatott edző: Decsi András, edzők: Decsi István, Navarrete József, Gárdos Gábor, Decsi András).

(Forrás: hunfencing.hu)

Kapcsolódó: 

Dokumentumfilm készül Szilágyi Áronról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük