Brüsszeli rendőrök az Orbán-kormány szolgálatában…? – megállították a nemzeti kormány-teherautót 0 39

belga-rendor

Beszámoltunk róla, hogy a Guy Verhofstadtot, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége európai parlamenti frakciójának vezetőjét lejáratni kívánó teherautót indított a nagyon frappáns megoldásairól híres-hírhedt nemzeti kormánykommunikátor-csapat Brüsszelbe.

Plagizáló választeherautó

Brüsszelben be akarják tiltani a magyar kormány által indított kampányt – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára egy, a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban.

“Brüsszel esete a véleményszabadsággal:
Guy Verhofstadt elmondhatta a véleményét, de a magyar kormány plakátos autóját megállították a hatóságok, és a felirat eltávolítására kötelezték az autót vezető munkatársat. Mi továbbra is ragaszkodunk ahhoz, hogy a magyar álláspont is megjelenjen az Európa jövőjéről szóló vitában.”

Dömötör elmondta, hogy a kormány megbízásából

egy plakátos kisteherautó járta Brüsszel utcáit, amellyel a bevándorlási politika következményeire akarták felhívni figyelmet.

“Nem túl eredeti, Viktor. Előbb Putyinról koppintottad a politikádat …..” – a verhofstadti viszontválasz

Többek között azt akarták szájba rágni Brüsszelben is, hogy Guy Verhofstadt, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége európai parlamenti frakciójának vezetője szerint nincs bevándorlási válság, már több százan haltak meg terrortámadásokban Európában.


Verhofstadt saját zsebből plakátolt, míg Orbán az Ön pénzéből….

A belga rendőrök – akaratukon kívül – remek ürügyet biztosítottak a magyar nemzeti kommunikációnak arra, hogy legyen min lovagolniuk az elkövetkezőkben.

Az államtitkár azt mondta, szerdán rendőrök állították meg a kisteherautót, és arra “kényszerítették” a sofőrt, hogy szerelje le a feliratot, erről pedig nem lehetett felvételt készíteni.

“Brüsszelben tehát cenzúra van, a kormány kampányát be akarják tiltani”

– szögezte le Dömötör Csaba hozzátéve, hogy ez elfogadhatatlan, mivel a plakátos autó a véleménynyilvánítás jogszerű és fontos eszköze.

“Verhofstadt mozgó óriásplakátja 1.500 euró … Mihez hasonlítsam? Rogán fél táskájához?”

Elfogadhatatlannak nevezte, hogy Guy Verhofstadt elmondhatta a véleményét, de


“nekünk, magyaroknak, meg akarják tiltani. Ragaszkodunk ahhoz, hogy a magyarok véleménye is megjelenjen a vitában …”

November elején az európai liberálisok indítottak teherutós kampányt Brüsszelben. A hirdetőtáblán Orbán Viktor fényképe volt látható, valamint a következő angol nyelvű felirat:

“Először elteszi a pénzünket, majd le akarja rombolni Európát”.

A mobil óriásplakát másik oldalán magyar nyelvű volt az üzenet:

“Kezdetben csak a pénzünkre utazott. Most Európa egysége a tét!”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

patkany

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A terveknek megfelelően az V., a IX., a XIII. és a XX. kerületben …

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Az MSZP elnöke és európai parlamenti (EP-) listavezetője szerint az EP-választásoknak nagy a …

vidnyanszky

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Ez egyszer nincs min vitatkozni a Nemzeti Színház regnáló igazgatójával, aki egyben a Magyar …

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Az asztma okait célzó új kezelést fejlesztenek ausztrál kutatók. Az új módszer nem …

Pin It on Pinterest