Brutálisan elszálltak az árak! – Mennyivel kerül többe a vasárnapi ebéd?

Ki ne érezné, hogy mennyivel hamarabb elfogy a kosztpénz -hogy ne menjünk túl messzire- januárban. Egy kis DK-matek egy áruházlánc árai alapján…..

Mennyi az annyi?

Miközben magyarok százezrei mennek tönkre napról napra a drágább megélhetés, az emelkedő árak miatt, Orbán Viktort mintha nem érdekelné, vagy nem értené, hogy mekkora a baj

– kezdte közleményét a DK.

“Hogy a miniszterelnök is megértse, hogy élnek azok az egyszerű magyar családok, akiknek nem nőnek több milliárdos stadionok a kertjük végében, ma megmutatjuk, mennyivel kerül többe most egy vasárnapi ebéd, mint három hónappal ezelőtt. A KSH honlapján lévő élelmiszerár-különbségeket és az egyik legnagyobb magyar áruházlánc weboldaláról elérhető termékek árát alapul véve

kiszámítottuk, hogy egy négytagú családnak mennyivel kellett többet fizetnie májusban, mint januárban egy tányér húslevesért, egy szelet rántotthúsért krumplival, rizzsel, és egy üveg kóláért.

  • Egy kiló leveshús 60 forinttal,
  • a leveshez való zöldségek összesen 220 forinttal,
  • a sertéskaraj 60 forinttal,
  • a krumpli, a tojás, a rizs, az olaj, a liszt és a zsemlemorzsa összesen 70 forinttal drágult három hónap alatt.

A végeredmény:

januárban egy négytagú család vasárnapi ebédje 4300 forintba került, ma viszont 500 forinttal többet kell fizetniük ugyanazért az ebédért.

Mindez azt jelenti, hogy

a hivatalosan elismert, 8,7 %-os áremelkedéssel szemben három hónap alatt brutális módon, 11 %-kal emelkedtek az élelmiszerárak.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy

a kormány a magyar családokon spórolva próbálja meg átvészelni a válságot, és a hivatalos adatokat kozmetikázva elhazudja a drágulás mértékét!”

maxielnöknek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük