Búcsú “A” McDonald’s – tól

Kevés állandóság jut nekünk napjainkban, minden egyre bizonytalanabb. Az egyik – legalábbis az elmúlt 24 évben – szilárd pontja életünknek az bizonyos McDonald’s volt ott a Deák téren, ami az elmúlt év végén bezárt.

Gyorstalpaló, a McDonald’s – jelenségről

A második világháború után az Európából visszatérő amerikai katonák úgy érezték meglelték az addig nem is annyira hiányolt őshazát. Egyre többen akarták megmutatni a családnak az új világban, honnan származnak és az esetleg a vén kontinensen még  élő rokonoknak, hogy mire vitték a “nagy vízen” túl. Az ötvenes évek elejétől a középosztály sportja lett tehát az egész éves spórolás egy európai vakációra.

A tinik viszont éppen ellenkezőleg, nem kis részben ellenkezésből, nem a holnapra akartak spórolni, hanem a mának élve gyorsan túladni a napi pénzükön. Ezt ismerte fel mindenkinél hamarabb a McDonald’s. A csoport szinte azonnal felvette a kesztyűt, és jó érzékkel megalkotta a fiatalok által kedvelhető, pörgős dizájnos üzletláncát.

Mindenki Mekije

Éppen 30 éve érkezett meg hozzánk is az addig csak külföldön habzsolt hamburger és társai különítmény. 30 év nem nagy idő, de így is elérték, hogy a mai srácok csak csodálkoznak, ha olyan időkről hallanak, amikor nem lehetett még mekizni se Magyarországon.

És most tessék! – gondolná az ember – már a McDonald’s is cserben hagy? Mi is így gondolkodtunk és felkerestük a céget, ahonnan az alábbi, minden belvárosi fan számára megnyugtató választ kaptuk kérdésünkre, hogy miért zárt be az egyik legrégebbi helyük:

Hálózatfejlesztésünk célja, hogy vendégeinket a legkönnyebben elérhető helyszíneken, kényelmes körülmények között, magas színvonalú kiszolgálással várjuk éttermeinkben. A Deák Ferenc téri egységünket 1993-ban nyitottuk meg, és 24 évig a belvárosi közönség egyik legkedveltebb találkozó helye volt. A kis alapterületen működő konyhát és vendégteret a megnövekedett forgalomnak köszönhetően mára kinőttük, bővítésre az épület adottságai miatt nincs lehetőségünk. A jövőben a két közelben lévő, nagyobb alapterületű, és több szolgáltatást nyújtó éttermünkben, a Régiposta utcában és az Astoriánál várjuk vendégeinket. A bezárt étterem minden munkatársa a hálózaton belül, más egységeinkben folytatja munkáját.

 

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük