Búcsúzik a tél – Persze a 20 fok még messze van, de hogy mégis mikor jön el cikkünk végén megmondjuk

Tavaszias napokat élünk meg, és az egész télre jellemző volt az enyhe időjárás. Az elkövetkező napok sem lesznek hidegek, hétfőtől mennek újra átmenetileg 10 fok alá a maximumok de addig  nagyon szép kora tavasz vár ránk. Ne higgyük azonban, azt, hogy már végleg búcsúzik a tél.

Szombat

Felhős, borongós időre készülhetünk, a Dunántúlon többfelé, délen helyenként, másutt néhol számíthatunk esőre, záporokra. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Kora délután 8-13 fok valószínű – írja az Időkép.

Vasárnap

Hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, reggel délen eshet, estétől az északi tájakon számíthatunk esőre, záporra. Az északi hegyekben havas eső, kevés hó hullhat. Élénk, erős nyugati-délnyugati szélre, valamint 6-13 fokos délutánra kell készülni.

Hétfő

egy újabb hidegfront hozhat északnyugatira forduló erős, néhol viharos szelet, valamint esőt, záporokat. Keddre kisebb lehűlés érkezik, gyenge faggyal indulhat a nap, és a maximumok is a legtöbb helyen 10 fok alatt maradnak. Viharos szélre, de napos időre van kilátás.

De mikor lesz már 20 fok meleg?

És hogy a hőn áhított 20 fokos maximum mikor jöhet el. Az Accuweather időjárási portál szerint még nagyon sokára.

Egészen pontosan május ötödikét jelölték meg, amikor is először érezhetjük a bőrünkön a kellemes meleget. A napsütést kevésbé, hiszen esős időt jósolnak, de fáznunk biztosan nem kell majd-írja a Tudásfája.

Csak zárójelben jegyezzük meg: meteorológus szakemberek szerint csak maximum 14 napra lehet előre látni az időjárást, a legbiztosabb a 7 nap, vagy a három, ezeknél pedig sokkal messzebb van még (sajnos) május ötödike.

Majd meglátjuk!

Akár így, akár úgy ne feledjék a vitaminokat, mert ha valamikor így tél vége felé nagyon fontosak.

tél

One thought on “Búcsúzik a tél – Persze a 20 fok még messze van, de hogy mégis mikor jön el cikkünk végén megmondjuk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük