Budai Gyula nem kap röhögőgörcsöt, ha fordítva sül el a mordálya!

Budai Gyula a fentiekre hivatkozva üdvözölte, hogy az Országgyűlés a jövő héten elfogadhatja azt a törvénymódosítást, amely megakadályozza köztörvényes bűnözők mentelmi joggal történő kimenekítését.

 Lesz nagy kapkodás…..!

A szavazásra váró„lex Czeglédy” kimondja: a mentelmi jog nem illeti meg azokat a képviselőjelölteket, akik ellen büntetőeljárás van folyamatban, kényszerintézkedés hatálya alatt állnak, illetve a vádemelés még a jelöltté válás előtt megtörtént.

Ha valami okosságot nem találnak ki – mondjuk, nem írják bele, hogy név szerint kikre nem érvényes a törvény – akkor nagy szívás lehet a vége, legkésőbb abban a pillanatban, amikor Orbániából Magyar Köztársaság lesz.

A kormánypárt országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján elmondta még, hogy „a Fidesz felháborítónak tartja, hogy az ellenzék élén álló Gyurcsány Ferenc kimenekítette Czeglédy Csabát a bírósági eljárás alól, akinek a tettestársait eközben elítélték. (…) Erről árulkodik az is, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) az utolsó pillanatban “pakolta fel” Czeglédy Csabát az európai parlamenti (EP-) választási listájának utolsó, mandátumot biztosan nem érő helyére”

A hívek szeretik az ilyen vagabund kiszólásokat

Persze köztudott, hogy ez nem történt meg, de a hívek szeretik az ilyen vagabund kiszólásokat és nem foglalkoznak a fránya igazságtartalommal.

Budai Gyula emlékeztetett, hétfőn a Szegedi Törvényszéken elkezdődött a Human Operator Zrt. ügyének tárgyalása, a bíróság pedig már a héten börtönbüntetéssel és vagyonelkobzással sújtotta Czeglédy Csaba tettestársait.

„A bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt indult eljárás egyértelműen azt igazolja, hogy Czeglédy Csaba és társai több mint hatmilliárd forintot “süllyesztettek el. (…) Czeglédy kimentéséhez a teljes ellenzék asszisztált”, ugyanis “példátlan módon”, a bíróság indítványa ellenére, nem függesztették fel a mentelmi jogát a Nemzeti Választási Bizottságban.”

Ezt még megemlegeti……

Budai Gyula a fentiekre hivatkozva üdvözölte, hogy az Országgyűlés a jövő héten elfogadhatja azt a törvénymódosítást, amely megakadályozza köztörvényes bűnözők mentelmi joggal történő kimenekítését.

Aki komolyan végig gondolja az orbáni 2/3-os többségű parlament elmúlt közel egy évtizedét beláthatja, hogy a kormánytöbbség jogalkotási gyakorlatában arcpirítóan sok a személyre szabott törvényalkotás, egymást éri lex ez meg az.

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük