Budai színlelt szerződései – nem feltárta, írta!

Ugye mások is úgy emlékeznek, mint én, vagyis, hogy ez a Budai Gyula ugyanaz a Budai Gyula ügyvéd, akiről az atv.hu beszámolója alapján ezt írta 2010 novemberében a Nol.hu:
[mnky_ads id=”10552″]

„Színlelt szerződések sorát ellenjegyezte a képviselő  ügyvédként,

még 2003-ban – írja az atv.hu a becsapott földtulajdonosok állítása alapján. A portálon részletesen leírnak egy esetet, amikor egy vállalkozó több, Tököl környéki gazdával kötött csereszerződést – így megakadályozhatják, hogy valaki elővásárlási jogával éljen – földjük megszerzésére. A területet egy ismerőse nevére kellett íratni. Egy négy hektáros földért például egy antik állóórát, egy csaknem egy hektáros területet pedig egy előszobafalra és egy cipősszekrényre cseréltek. Legalábbis a szerződés szerint.
[mnky_ads id=”10552″]
A valóságos, 130 milliós vételárból azonban egy fillért sem láttak, sőt, állították egybehangzóan a kárvallott idős emberek –, a csereszerződésekben megnevezett kacatokat sem látták soha.

Az atv.hu birtokába került dokumentumok szerint mind a négy szerződést Dr. Budai Gyula ügyvéd ellenjegyezte.

A munkába azonban hiba csúszott:

a földtulajdonosokat elfelejtették lemondatni a tulajdonváltozással kapcsolatos fellebbezési jogukról. A hiányt csak később észlelték, így 2005 február-márciusban született meg az a négy nyilatkozat, melyekben a négy érintett lemondott fellebbezési jogáról. Mind a négy nyilatkozatot a Budai Gyula ellenjegyezte.

A tulajdonosok egyébként csak ekkor szembesültek azzal a ténnyel, hogy a 2003-ban született csereszerződéseket is Budai Gyula ellenjegyezte, addig ugyanis az ügyvéd létezéséről sem tudtak.

A tulajdonosok a mai napig nem kapták meg saját példányukat a csereszerződésekből, Dr. Budai Gyula ügyvédi kérésre sem adta ki az iratokat.

Budai Gyula jelenleg a kormány elszámoltatási biztosaként tárja fel az előző kormány idején elkövetett törvénytelenségeket.”
[mnky_ads id=”10553″]

Tudja, mi Budai Gyula legnagyobb szívfájdalma? Érdekli? Olvassa!

Budai Gyula, a pofátlan szűz 2012. márc. 6.

Gyurcsány gyurcsányos válasza Budai budais kérdésére

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük