Budapest a remény fővárosa

Köszönet illeti azokat, a többségükben budapesti polgárokat, akik a szombati hatalmas és békés tüntetésen megmutatták, van remény a NER leváltására – írja közleményében Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője.

Felelősség és tanulságok

Április 8-án Budapest ismét erőt mutatott, ismét a szabadság szigete lett. Köszönet illeti a budapestieket, akik szavazataikkal kétharmados többséget biztosítottak a demokratikus ellenzék pártjainak Budapesten, és reményt adtak a vidéki ellenzékieknek!

A budapesti győzelem óriási felelősséget ró ránk, de tanulságai is vannak. Mindenekelőtt az, hogy erőink nem megoszthatók, hiszen a fővárosi 18 választókerületből 17 garantáltan nyerhető lett volna, és ezzel a Fidesz újabb kétharmados többségét is meg tudtuk volna akadályozni. Éppen ezért, a jövő évi önkormányzati választáson mind a fővárosban, mind a kerületekben egyetlen főpolgármester- és polgármesterjelöltet kell állítani a Fidesz jelöltjeivel szemben.

Egy közös jelöltet!

A budapestieknek joguk van kiválasztani, hogy kik álljanak ki értük a Fidesz elnyomásával szemben. Legyen ennek a folyamatnak az első lépése, hogy a parlamenti választás miatt megüresedő VIII. és XV. kerületi polgármesteri posztokért is előválasztáson megméretett jelölteket indít a ellenzék az időközi választáson.

Az előválasztás lehetőséget ad arra, hogy a választók idejében megismerjék a jelölteket és programjukat, és közülük a legjobbat és a legesélyesebbeket válasszák ki. Azokat, akik sikerrel szállnak szembe a Budapestet tönkretevő Fidesz jelöltjeivel szemben.

Korábbi cikkekKövetkező cikk

Megosztás

További cikkek
eso
Egyelőre elfelejtheti a nyarat – A klíma és az allergia – Ha most indul nyaralni, nem a szerencse fia!

A nyár ismertetőjegyei közül a legmarkánsabb a kánikula és a szikrázó napsütés, na ez az, amiben nem egyhamar lesz részünk....

apokalipszis lovasai
A világvége miatt halt meg egy család Hajdúszoboszlón?

Szeptember elején egy édesanyát találtak holtan Hajdúszoboszlón, a lakásában, míg férje és kisfiuk holttestére a város mellett egy erdős területen bukkantak rá....

Gyurcsány Ferenc: Erre van szükség.....
“Ha valakinek elégtételt kell vennie, az a magyar nép!”

Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció úgynevezett helyzetértékelő kampányrendezvényén vasárnap délelőtt súlyos vádakkal illette a Fideszt, szerinte  a Fidesz képtelen lesz tudomásul...

Bezár