Budapest a remény fővárosa

Köszönet illeti azokat, a többségükben budapesti polgárokat, akik a szombati hatalmas és békés tüntetésen megmutatták, van remény a NER leváltására – írja közleményében Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője.

Felelősség és tanulságok

Április 8-án Budapest ismét erőt mutatott, ismét a szabadság szigete lett. Köszönet illeti a budapestieket, akik szavazataikkal kétharmados többséget biztosítottak a demokratikus ellenzék pártjainak Budapesten, és reményt adtak a vidéki ellenzékieknek!

A budapesti győzelem óriási felelősséget ró ránk, de tanulságai is vannak. Mindenekelőtt az, hogy erőink nem megoszthatók, hiszen a fővárosi 18 választókerületből 17 garantáltan nyerhető lett volna, és ezzel a Fidesz újabb kétharmados többségét is meg tudtuk volna akadályozni. Éppen ezért, a jövő évi önkormányzati választáson mind a fővárosban, mind a kerületekben egyetlen főpolgármester- és polgármesterjelöltet kell állítani a Fidesz jelöltjeivel szemben.

Egy közös jelöltet!

A budapestieknek joguk van kiválasztani, hogy kik álljanak ki értük a Fidesz elnyomásával szemben. Legyen ennek a folyamatnak az első lépése, hogy a parlamenti választás miatt megüresedő VIII. és XV. kerületi polgármesteri posztokért is előválasztáson megméretett jelölteket indít a ellenzék az időközi választáson.

Az előválasztás lehetőséget ad arra, hogy a választók idejében megismerjék a jelölteket és programjukat, és közülük a legjobbat és a legesélyesebbeket válasszák ki. Azokat, akik sikerrel szállnak szembe a Budapestet tönkretevő Fidesz jelöltjeivel szemben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük