Budapest Airport botrány – Nekik mindent szabad? – “Amikor jönnek akkor nagyon jönnek”

A Pozsonyi úti fagyilkosságok után, most újabb botrányra hívta fel szerkesztőségünk figyelmét az aHang csoport. A Budapest Airport  komolyan veszélyezteti Rákoshegy egyes körzeteiben élők biztonságát. Az, hogy eddig nem történt tragédia nem a repülőtér vezetőinek csupán a vak szerencsének köszönhető. A helyzet egy 2004-es rendelet módosítás hatására vált lassan elviselhetetlenné.

Életveszély Rákoshegyen

Azonnali hatállyal szüntessék be a 2-es kifutóra leszállásokat a pesti oldalról, mert ez konkrét életveszélyt okoz! Állítják szakértőkre hivatkozva az itt élők képviselői.

A Budapest Airport 2-es kifutójára Budapest felől érkező repülőgépek az előírt 300 méter megközelítési magasság helyett alig 100 méteres magasságon érnek Rákoshegy sűrűn lakott területrésze fölé. Az utánuk jövő légörvények tömegesen bontják meg az ott lakók házának tetejét.

A Kulturált Légiközlekedésért Egyesület elnöke, Frik Zoltán szerint:

A tetőbontás következménye, hogy a légörvény akár 30-50 cserepet is képes egyszerre megemelni és a földre nagy sebességgel lecsapni, ahogy történt ez már számos esetben.

Ezt a tényt az utóbbi 2 hónapban összegyűjtött 22 darab jegyzőkönyv is bizonyítja! Ez egy komoly veszélyhelyzet  hiszen az utcákon és az udvarokon gyermekek játszanak és idős emberek pihennek, tevékenykednek. Nem is beszélve az elviselhetetlen zajról, amit a repülőgépek közelsége produkál  éjjel, nappal.

Hardy Mihály
Egy cinikus illetékes

Harrdy Mihálya cég szóvivője azzal próbálja elbagatellizálni a témát, hogy az éves repülőgép mozgások mindössze 1%-a érinti a területet. Hardy Mihály a későbbiekben sajnos nem állja meg és alaposan oda szól az elégedetleneknek, ezt a cinizmus óriás cég ide, óriás cég oda, talán még sem kellene:

“Pár ember valamint a polgármester Rákoshegyen sokkal hangosabb mint az a zaj amit ilyenformán a repülőgép gerjeszt.”

Kit érdekelnek a szabályok, éljen az erőfölény

Nemzetközi előírások szabályozzák, hogy egy repülőgép milyen közel repülhet lakott területhez, ez itt nem teljesül!

Riz Levente, a XVII.  polgármestere is megerősíti, hogy a reptér nem tartja be az ICAO (Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet) rendelkezését, miszerint lakott terület felett nem lehet átrepülni 300 méter alatt, kivéve a felszállásra és megközelítésre kijelölt, engedélyezett területeket. Rákoshegyet azonban erre nem jelölték ki!

Egész egyszerűen nincs ésszerű magyarázat, mentség a reptér részéről!  Nem is lehet azzal vádolni őket, ahogy az a fent ismertetett interjúrészletből is kiderül, hogy keresik a könnyű megoldást, sőt mintha süketek lennéne az ott élők panaszaira.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük