Budapest Bike Maffia: Ételmentés projekt 0 308

Budapest Bike Maffia: Ételmentés projekt

A Budapest Bike Maffia (BBM) Magyarország egyik legdinamikusabb növekvő civil szervezete, melyet fiatal kerékpárosok hívtak életre 2011 karácsonyán. A szerveződés olyan civilekből áll, akik újszerű módon végeznek közvetlen segítő munkát az arra rászorulóknak – írják bemutatkozásképpen magukról.

A szociális munka elemeit ötvözi az önkéntességgel, adományozással, kerékpározással.

A számtalan akciójuk közül néhány,  mielőtt bárki -hála a hazug kormány-propagandának- a “civil” szó hallatán mást gondolna, mint a valóság:

+1 Szendvics – Diákok a rászorulókért – A program célja, hogy főként középiskolákban tanuló diákokkal közösen segítsük hajléktalan emberek életét, illetve  azon átmeneti, nappali vagy éjjeli szállók munkáját, melyek alapvetően étkezést nem tudnak biztosítani a vendégeiknek.


Sweet Home – A programban rászoruló családokat segítünk: önkormányzati bérlakásokat újítunk fel, teszünk gazdaságosabbá szakemberek és önkéntes segítők bevonásával.

My Budapest Photo Project – Budapest sokunk otthona. Megvannak a törzshelyeink: a kedvenc padunk a Margitszigeten, az utca, amin mindennap végigtekerünk, vagy a sarok, ahol a péntek esti sörözés előtt összefutunk. De vajon hogyan látják a várost azok, akik számára ezek a helyek szó szerint az otthont jelentik?” – A kezdeményezésünk célja, hogy lehetőséget adjunk a hajlék nélkül élőknek arra, hogy megmutathassák tehetségüket és mindennapjaikat, és ezáltal felhívja a figyelmet a hajléktalanság problémájára, halványítsa a sztereotípiákat és szűkítse a társadalmi rétegek közötti szakadékot.

Legújabb vállalásuk, hogy ha megállítani nem is tudják, de mérsékeljék azoknak az ételeknek a mennyiségét, amit kidobnánk.“Tegyünk az ételpazarlás ellen! Felajánlókat keresünk!

Megmaradt rendezvény után a még fogyasztható, friss étel és nem szeretnéd kidobni? A pékségben zsákszámra gyűlt össze este, ami a kukában landolna? NE DOBD KI! Amennyiben 50 adag felett ajánlanál fel, úgy a Bike Maffia őrszemei, – akik voltaképp egy civil autós flotta-, elmennek érte és elviszik oda ahova egyáltalán nem, vagy nagyon ritkán jut reggeli, vacsora.
Töltsd ki ezt az űrlapot és pár napon belül regisztrálunk a rendszerünkbe.”

Több információt itt találsz:
http://bbm.hu/projektek/etelmentes/

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

banat

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Biztos bennem van a hiba. Május 26-án ismét választunk, a pártok EP listájára …

tuntetes

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A törökszentmiklósi Kossuth téren a Mi Hazánk a település cigány lakossága ellen irányuló …

Putyin Valagyimi

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A Political Capital és partnerei a Friedrich-Naumann-Stiftung támogatásával megvalósuló projekt keretében vizsgálják az …

szijjarto

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Kezet a szívre! Ki csodálkozik azon, hogy ha egy városba zsákszám önti a …

Pin It on Pinterest