Kezdőlap Kerítésen innen Budapest Bike Maffia: Ételmentés projekt

Budapest Bike Maffia: Ételmentés projekt

0
7
Budapest Bike Maffia: Ételmentés projekt
fotó: BBK oldala
- Hirdetés -

A Budapest Bike Maffia (BBM) Magyarország egyik legdinamikusabb növekvő civil szervezete, melyet fiatal kerékpárosok hívtak életre 2011 karácsonyán. A szerveződés olyan civilekből áll, akik újszerű módon végeznek közvetlen segítő munkát az arra rászorulóknak – írják bemutatkozásképpen magukról.
[mnky_ads id=”10551"]


A szociális munka elemeit ötvözi az önkéntességgel, adományozással, kerékpározással.

A számtalan akciójuk közül néhány,  mielőtt bárki -hála a hazug kormány-propagandának- a “civil” szó hallatán mást gondolna, mint a valóság:

+1 Szendvics – Diákok a rászorulókért – A program célja, hogy főként középiskolákban tanuló diákokkal közösen segítsük hajléktalan emberek életét, illetve  azon átmeneti, nappali vagy éjjeli szállók munkáját, melyek alapvetően étkezést nem tudnak biztosítani a vendégeiknek.
[m[mnky_ads id=”10552"]r>Sweet Home – A programban rászoruló családokat segítünk: önkormányzati bérlakásokat újítunk fel, teszünk gazdaságosabbá szakemberek és önkéntes segítők bevonásával.

- Hirdetés -

My Budapest Photo Project – Budapest sokunk otthona. Megvannak a törzshelyeink: a kedvenc padunk a Margitszigeten, az utca, amin mindennap végigtekerünk, vagy a sarok, ahol a péntek esti sörözés előtt összefutunk. De vajon hogyan látják a várost azok, akik számára ezek a helyek szó szerint az otthont jelentik?” – A kezdeményezésünk célja, hogy lehetőséget adjunk a hajlék nélkül élőknek arra, hogy megmutathassák tehetségüket és mindennapjaikat, és ezáltal felhívja a figyelmet a hajléktalanság problémájára, halványítsa a sztereotípiákat és szűkítse a társadalmi rétegek közötti szakadékot.

Legújabb vállalásuk, hogy ha megállítani nem is tudják, de mérsékeljék azoknak az ételeknek a mennyiségét, amit kidobnánk.


“Tegyünk az ételpazarlás ellen! Felajánlókat keresünk!

Megmaradt rendezvény után a még fogyasztható, friss étel és nem szeretnéd kidobni? A pékségben zsákszámra gyűlt össze este, ami a kukában landolna? NE DOBD KI! Amennyiben 50 adag felett ajánlanál fel, úgy a Bike Maffia őrszemei, – akik voltaképp egy civil autós flotta-, elmennek érte és elviszik oda ahova egyáltalán nem, vagy nagyon ritkán jut reggeli, vacsora.
Töltsd ki ezt az űrlapot és pár napon belül regisztrálunk a rendszerünkbe.”

Több információt itt találsz:
http://bbm.hu/projektek/etelmentes/
[mnk[mnky_ads id=”10553"]

 

- Hirdetés -

Te lehetsz az első hozzászóló a cikkhez

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Mobil verzió