Budapest, éjszakai karambol, hét sebesült – Röszke, négy órás várakozás

Karambol miatt  lezárták Budapest VII. kerületében az Izabella utca és a Wesselényi utca kereszteződését, a forgalmat a környező utcákba terelik.

Hét sérült

Eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze két személygépkocsi 2018. július 15-én 3 óra 41 perckor Budapest VII. kerületében, az Izabella utca és a Wesselényi utca kereszteződésében. Az ütközés következtében az egyik jármű felborult. Az elsődleges információk szerint a balesetben hét ember megsérült.

A rendőrség a helyszínelés idejére az Izabella utca és a Wesselényi utca kereszteződését lezárta, de ezt már fel oldották.

Ezt sem árt tudni!

Megnövekedett a várakozási idő szombat estére a Röszke Autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán, a személyforgalomban. Az utazóknak négy órát kell várakozniuk, ez még annál is több mint amit egy karambol okoz mondjuk valamelyik autópályán.

Az utazóknak Szerbia felé célszerű másik határátkelőt választani. Használhatják a 24 órás nyitvatartással működő tompai vagy hercegszántói határátkelőt, vasárnap napközben pedig 7 és 19 óra között a Tiszasziget, Ásotthalom, Röszke vagy Bácsalmás Közúti Határátkelőhelyet.

A rendőrség a hétvége további részében is erős határforgalomra számít Csongrád megyében. A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu oldal Határinfo rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

A magyar és szerb állampolgárok használhatják az ásotthalmi, a tiszaszigeti, a röszkei közúti, illetve a bácsalmási közúti határátkelőhelyet is. Ezek naponta 7 és 19 óra között tartanak nyitva. Emellett bárki számára elérhető a nap 24 órájában a hercegszántói és a tompai átkelő. A Szerbia felé tartóknak azonban várakozásra szinte az összes határátkelőn számítaniuk kell.

A rendőrség kéri, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze az úti okmányai meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát, vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és amennyiben szükséges, ne felejtsék otthon gyógyszereiket. Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívót!.

Amíg nem kell nem hiányzik

Miközben a külföldi utazásokra készülve az utazók mintegy 50 százaléka köt utasbiztosítást, a “hétköznapok biztonságát” nézve a lakosság kevesebb mint 20 százalékát védi valamilyen balesetbiztosítás az Union Biztosító szerint..

A KSH adatai alapján míg közlekedési balesetben 2017-ben 625-en vesztették életüket, addig a háztartási balesetek több mint 1700 ember halálát okozták Magyarországon.

A nyaralási idényben nem árt tudni, hogy  a balesetbiztosítás általában a világ minden országára érvényesek. Ezzel ugyan nem váltják ki az ellátáshoz kapcsolódó költségeket térítő utasbiztosításokat, ám  fedezetet teremtenek a kapcsolódó kiadásokra. Balesetbiztosítás a biztosító szerint akkor nyújt megfelelő védelmet, ha a haláleseti vagy rokkantsági térítés eléri a 10 millió forintot. Ilyen mértékű védelem már havi 2 ezer forint díj ellenében is elérhető.

Figyelem! Minden balesetbiztosítás tartalmaz kizárásokat, így például az alkoholos befolyásoltság mellett a gondatlanság is kizáró tényező. A nyári időszakban erre jellemző példa a napon történő leégés vagy a tiltott helyen való fürdés és  általában kizáró tényező az extrém sport folytatása során bekövetkező baleset, ám egyre több balesetbiztosítás kiterjeszthető olyan tevékenységekre is, mint a vadvizi evezés, hegy- és sziklamászás, bungee jumping vagy az ejtőernyőzés.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük