Budapesti hétköznapokKiemelt hírek

Budapest “főkertésze” szerint a politika állt a fejsze útjába, avagy miért nem lehetett kivágni az Alkotmány utcai fát

„Teljesen csonkra kifogytunk, szinte minden fa elfogyott..." - Tűzifa-kőr(kor)kép

A vasárnapi hatalmas vihar okán derült ki Bardóczi Sándor, Budapest tájépítésze nyilvános Facebook-posztjából, hogy “miért nem hagyhatjuk a veszélyesnek nyilvánított fákat meg a parkokban, vagy a fasorban”. Erre tromfolt rá egy hozzászóló….

Tudták, de….

Bardóczi szakszerűen leírta, hogy az Alkotmány utcában -tudják, ez az az utca, ami a Parlamenthez vezet- egy fa miért dőlt meg, hogy a gyökerei sem voltak jó állapotban, és azt is hozzátette, hogy a szakemberek nem jókedvükben gallyaznak vagy vágnak ki fákat.

Tarlós és a politikai ok….

A helyzet akkor fokozódott, amikor Bardóczi bejegyzéséhez érkezett egy komment…

“Már 2019 szeptemberében jelezve lett a Főkertnek. Megígérték az intézkedést, nem történt semmi. 🙁 És tényleg csak a szerencsén múlt, hogy nem lett belőle baj. Érdemes lenne utánanézni, hol akadt el az ügy, és biztosítani, hogy többet ne fordulhasson elő ilyesmi hiba…”

Erre válaszolt Bardóczi “főkertész”

“Tarlós István fakivágási moratóriumot hirdetett meg augusztusban.

Ezt számos kerületben követték.

Az ok politikai.

Ezért fontos mindenkiben tudatosítani, hogy nem minden fakivágás az ördög műve. Vannak egészségi okokból, veszélyhelyzet megelőzése miatti fakivágások. Ezek rendben vannak. És vannak olyanok, amit építési szándék generál, na ott van helye a politikai vitának. Nincs 3 hete, hogy a Főkert munkatársait vizes zacskókkal dobálták meg néhány hasonló állapotú fa kivágása miatt a lakók a Gyulai Pál utcában, miközben arról lehetett olvasni

Kocsis Máté “okleveles favizsgáló” közösségi médiafelületein, hogy Pikó András polgármester “egészséges fákat” vágott ki a Rókus kórháznál.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

A közvélemény hiszterizált ezekben a kérdésekben, ezért gondoltam fontosnak megmutatni az érem másik oldalát.”

About Author

Szólj hozzá!