Budapest nem tudja állni a Biodom-csontváz fűtését

Egy 2020-ban készített jelentés szerint még 16,4 milliárd forint szükséges a Biodom-projekt befejezéséhez. Boldog békeidőben, amikor az önkormányzatot nem sújtják különadók, és energiaszámlája nem nő 10, sőt 20-szorosára, akkor sem biztos, hogy lenne ennyi pénze. Azonban így, hogy a jelenlegi kalkulációk szerint a jövő évi villanyszámlánk önmagában nagyobb mint a teljes éves bevételünk, így aztán végképp nincs egy felesleges fityingünk sem a kormányzati projekt befejezésére – írta Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere közösségi oldalán.

Amikor minden fillér számít, nemhogy a milliók….

A Biodóm-projektet is felügyelő Bősz Anett kulturális főpolgármester-helyettes a félkész fejlesztésről úgy fogalmazott, állami támogatás nélkül a főváros nem tudja befejezni.

A kormányzattal nincs megállapodás, és úgy tűnik, hogy nem is lesz.

Budapestet ezzel a problémával magára hagyták, pedig az állami költségvetés számára a projekt befejezése még a jelenlegi helyzetben is jelentéktelen tétel lenne. Számunkra viszont már a félkész épület üzemeltetése is óriási teher. A főpolgármester ehhez annyit tett hozzá, hogy a maga részéről nyitott a tárgyalásra a kormánnyal, de amennyiben a részükről nem lesz pozitív elmozdulás az ügyben, akkor jövőre lekapcsolják a temperáló fűtést, mert

„energia- és megélhetési válság idején morálisan és gazdaságilag is vállalhatatlan százmilliókat költeni egy üres épület fűtésére”.

A teljes kivéreztetés ellen….

“A Fővárosi Önkormányzat egyedül nem tudja és nem is akarja befejezni az előző városvezetés egyik leglátványosabb csontvázát a Biodómot. Az eredeti beruházás értékét 12-15 milliárdra becsülték, de ahogy ezt a kormányzati beruházások esetében már megszokhattuk, az idő múlásával az eredeti többszöröse lett az ár. Egy 2020-ban készített jelentés szerint még 16,4 milliárd forint szükséges a projekt befejezéséhez.

Boldog békeidőben, amikor az önkormányzatot nem sújtják különadók, és energiaszámlája nem nő 10, sőt 20-szorosára, akkor sem biztos, hogy lenne ennyi pénze. Azonban így, hogy a jelenlegi kalkulációk szerint a jövő évi villanyszámlánk önmagában nagyobb mint a teljes éves bevételünk, így aztán végképp nincs egy felesleges fityingünk sem a kormányzati projekt befejezésére.”

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!

“Ahogy eddig is, úgy a jövőben is nyitott vagyok tárgyalni a kormánnyal arról, hogy fejezzék be a saját projektjüket a Biodómot. Azonban ha a részükről nincs pozitív elmozdulás az ügyben, akkor jövőre lekapcsoljuk a temperáló fűtést, mert

energia- és megélhetési válság idején morálisan és gazdaságilag is vállalhatatlan százmilliókat költeni egy üres épület fűtésére”

– írta Karácsony.

A hozzászólásokból…

“Lehetne belőle egy nagy melegedő minimálbérből élőknek, munkanélkülieknek, hajléktalanoknak. Akkor néha a Fidesz-KDNP frakció tagjai ellátogathatnának oda, és biztonságos körülmények között, korlátokkal, üvegfallal védve láthatnának igazi embereket. A bátrabbak akár etethetnék is őket, mondjuk dobhatnának krumplit a kifutóba.”

“Lehetne az orbáni gazdasági hibák, csalások és presztízsberuházások múzeuma. Ahhoz már meg is lehetne nyitni.”

“Ha jól olvastam még a fenntartása kész állapotban is egy vagyonba kerülne, még Tarlós idejében volt róla szó. Hány ember tudna emelt jegyárakkal felkeresni?”

“Bezzeg Tarlós befejezte a 4es metrót…. Hol állami beruházás ez???? Legalább hazudni nem kéne! Az állam támogatta, azt kellene megköszönni!”

“Buktok úgy mint Bidé azután be lesz fejezve ! Ti csak rombolni tudtok ! Ezt böfögtétek az egészz ligetre de mindenkinek tetszik és szereti !”

“Hozzá sem kellett volna kezdeni az építkezéshez! Haszontalan volt már a hozzájárulás is! Megint nem gondolkodtak előre, csak utólag jöttek rá, hogy nagy hülyeséget csináltak!”

“Én már most lekapcsolnám a temperáló fűtését az üres betonkolosszusnak. Több maradna az iskolák, munkahelyek fűtésére, mivel jelenleg azokat most csak 18 fokon “temperálják”. ”

“Nem lehet, hogy a rómaiak is a Colosseumot eleve befejezetlenre építették, csak mi félreértettük?”

“A beleölt pénz állami pénz volt, a legnagyobb felelős az, aki számolatlanul és kontroll nélkül adta….Miközben a vidéki kisebb állatkerteknek csak az ígéret maradt a mai napig….Ez vidékpàrtisàg…?!”