Budapest szabad préda? - Városi Kurír

Sorting by

×

Budapest szabad préda?

A főváros első polgára(?) ahol tud, már ha az nem a saját városa, segít. A legutóbbi közgyűlésen is súlyos tíz milliókat szavaztatott meg határon túli célok segítésére. Nem a segítőkészség a baj, sőt, szép gesztus lenne, ha a városában… tudják: seggünk és a gatya.

Hirdetés

Játszótértől a buszokig

Nagyon helyesen a közgyűlés megszavazta egy játszótér építését Bergszászon, használt buszok ajándékozását Székelyudvarhelynek. Ez utóbbiakat óvnám az ajándék elfogadásától, mert milyen buszok lehetnek azok, amik már Budapesten se kellenek! De félre a tréfát!

Szép dolog segíteni fontos ügyeket, de mindez nagyon visszatetsző is tud lenni, ha az ember annak fényében tekint a dologra, hogy a magyar főváros vezetése milyen érzéketlen saját polgárai gondjai iránt. Tarlós főpolgi még azokkal a gondokkal sem törődik, amelyek megoldása, vagy a megoldás egy része pénzbe se kerül. Ilyenek például a közösségi közlekedés egyes elemei, vagy a felszíni közlekedésszervezés, esetleg a felújítások átgondolt tervezése.

Miközben a budapestiek –ahogy arra Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje évek óta figyelmeztet – napi 20 milliárd  adóforintot fizetnek be, a költségvetés igencsak szűkmarkúan bánik velünk. Erre persze lehet felhördülni, hogy Orbán és Tarlós éppen most hagyott jóvá egy több milliárdos fejlesztést, úgyhogy súlyba a pofát!

Ezzel a gond csak az, hogy valamennyi tétel a ködös jövőbe vész, minket viszont legjobban a napi gondjaink szorítanak, azokra pedig a híres-neves Orbán-Tarlós kombó rá se köp.

orban_tarlosEgy tanács mind felett

A budapesti fejlesztési tanácsot Orbán Viktor Tarlós Istvánnal társelnökségben közösen fogja vezetni, és ennek keretében közösen fogják fejleszteni és építeni Budapestet – közölte a miniszterelnök, megjegyezve, hogy a meginduló fejlesztések közül több 2030-ig fut majd.

“Mindannyiunknak az az érdekünk, hogy Budapest visszanyerje a régi fényét. A kormánynak az is meggyőződése, hogy Magyarország csak akkor lehet komoly ország, ha a fővárosa is komoly dolgokra vállalkozik”

–így alázta porig a jelen Budapestjét a magyar miniszterelnök. Ezt én, mint budapesti polgár, aki ma is egy gyönyörű városban, és nem egy lerobbant putriban élek – pártunk és kormányunk minden igyekezete ellenére sem – kikérem magamnak!

A budapesti fejlesztési tanács, ha az ember végigolvassa a már fellelhető anyagokat, tulajdonképpen nem más, mint Budapest 2010-ben indult gazdasági felszámolásának befejező aktusa, „ékkőve”.

A főváros ettől kezdve még az eddigieknél is szabadabb vadászterület lesz a NER-lovagok bandáinak és szabadcsapatainak. Félő, hogy mire elvonul a sáskahad, esetleg kiverjük őket, Budapest nem lesz más, csak egy szép emlékeket ébresztő letarolt pusztaság. Persze, hol lesz már akkor Tarlós kesztyűs-báb, akit hátsójába dugott ököllel mozgatott Orbán király.

Hasonló

Azért kemények a fiúk, mint a teveszar!

Hirdetés
átver

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.