Budapesti adok kapok, célkeresztben Karácsony Gergely és az idős gondozás – Láng Zsoltéknak semmi sem drága?

Ha végiggondolatlanul hozták meg a döntést a betegágyak 60%-nak kiürítéséről az “értők”, akkor az a dráma, -hiszen ők az értők!- ha viszont így lett kitalálva, arra nincsenek szavak.

Kórházból idősotthonba?

Karácsony Gergely közösségi oldalán ismertette a helyzetet:

“Számtalan emberi drámával, szinte kezelhetetlen élethelyzettel szembesülnek a kerületi önkormányzatok, a háziorvosok és a házi segítségnyújtásban dolgozók ezekben a napokban, amikor a kórházak a miniszter döntése nyomán kénytelenek kiüríteni ágyaikat, és hazaküldik a nem ritkán folyamatos ápolásra szoruló betegeiket.

Most tájékoztattak arról, hogy

több, kórházból elküldött idős, beteg embert a mostanság sokat emlegetett idősotthonainkban akartak elhelyezni egyes kórházak.

Ismét csak negatív koronavírus-teszt nélkül, pedig éppen ma derült ki, hogy egy vidéki idősotthonba került be a fertőzés kórházból, és egy műtét után otthon lábadozó beteg családját is utólag értesítették: pozitív lett a teszt.

Az idősotthonok ezért új ellátottat most nem tudnak fogadni,

a járványveszély miatt továbbra is hatályos a tilalom. Az idősotthon ráadásul nem kórház, sokféle ellátás van, amelyre ezek az intézmények egész egyszerűen nem alkalmasak.

A tarthatatlan helyzet miatt a tisztifőorvoshoz és a kormányhivatal vezetőjéhez fordulok, újra követelve: se idősotthonba, se haza ne küldhessenek senkit negatív teszteredmény nélkül.

Újra lehet Karácsonyt ekézni?

Kormánysport manapság, hogy mindenért, ami Budapest közigazgatási határán belül történik Karácsony főpolgármester a hibás, meg persze az ellenzék és azok sem maradnak ki a szórásból, akik megválasztották.

Játék az emberélettel…..

A politikai adok-kapokban elsikkad, hogy a mi életünkkel játszanak. És mi még ezt is sztoikus nyugalommal nézzük a fotelből egészen addig, amíg ránk nem kerül a sor. Akkor meg már úgyis mindegy!?

A Fidesz hirtelen jött felelősségérzete a fővárosiakért…

A Fidesz-KDNP arra “kéri” Karácsony Gergely főpolgármestert és a főváros vezetését, hogy segítsenek a budapesti cégek megmentésében a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben

– közölte a kormánypártok budapesti frakcióvezetője szerdán közleményben az MTI-vel.

Láng Zsolt azt írta, hogy a kormány gazdaságvédő intézkedései mellett nélkülözhetetlen az önkormányzati szerepvállalás is, ezért a kormánypártok azt szorgalmazzák, hogy Budapest vezetése dolgozzon ki mentőprogramot a helyiségbérlettel rendelkező vállalkozásainak is.

A főpolgármesternek kezdje meg a konkrét tárgyalásokat a több mint száz érintett fővárosi bérlővel, és utasítsa a Budapesti Városüzemeltetési Holding vezérigazgatóját, hogy az összes fővárosi tulajdonú cégre tegye kötelezővé a bérlők segítését célzó szabályokat

A kormánypárti politikus felhívta a figyelmet, hogy

a meghozott intézkedések jelen formájukban nem elégségesek, minden kis-és középvállalkozóra ki kell terjeszteni azokat, nem lehetetlenülhetnek el azok a vállalkozások sem, amelyek nem közvetlenül a fővárostól, hanem annak valamelyik cégétől bérlik helyiségüket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük