Sorting by

×

Budapesti dugófigyelő: szerdán, pénteken és szombaton “támad” a Giro d’Italia Grande Partenza – erre ne közlekedj, ha jót akarsz!

A Giro d’Italia Grande Partenza kerékpárverseny 2022-ben Magyarországról rajtol. Május 4-én, szerdán a csapatbemutató miatt a Hősök terén és környékén 15 óra és éjfél között forgalomkorlátozásra kell számítani, az érintett BKK-járatok módosított útvonalon közlekednek. Május 6-án és 7-én, pénteken és szombaton további forgalomkorlátozásra kell készülni a verseny miatt a belváros több pontján.

A Hősök terén rendezik a Giro d’Italia Grande Partenza kerékpárverseny csapatbemutatóját 2022. május 4-én, szerdán, ezért az alábbi forgalomkorlátozásokra kell számítani a környéken.

illusztráció: bringasport.hu

Lezárják:

  • 15 órától várhatóan éjfélig:
  • a Hősök terét körben, valamint a Kós Károly sétányt és az Olof Palme sétányt
  • 17 órától várhatóan 20 óráig: az Andrássy utat a Bajza utca és a Dózsa György út között és a Dózsa György utat a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között.

A 17 és 20 óra közötti korlátozás idején az alábbiak szerint változik a közösségi közlekedés:

  • a 105-ös és a 178-as autóbuszok a Podmaniczky utcán közlekednek, a Szinyei Merse utca és a Dózsa György út között a 72M trolibusz megállóit használják;
  • a 20E autóbuszok a Hősök tere és a Vágány utca / Róbert Károly körút helyett az Ötvenhatosok terén a 30-as buszcsalád megállóhelyén, a Kacsóh Pongrác útnál a 901-es és 918-as autóbuszok megállóhelyén, illetve a 32-es autóbusz Vágány utca / Róbert Károly körút megállójában állnak meg;
  • a 30-as buszcsalád és a 79M trolibusz nem érinti a Benczúr utca és a Hősök tere megállóhelyet, a 70-es trolibusz Dvořák sétány és Olof Palme sétány, illetve a 72M trolibusz Közlekedési Múzeum és Gundel Károly út (Hősök tere M) közötti megállóhelyeken áll meg;
  • a 75-ös trolibusz szintén terelve jár, nem érinti a Zichy Géza utca és a Hősök tere közötti megállóhelyeket, ideiglenesen a 72M trolibusz Ajtósi Dürer sor és Gundel Károly út (Hősök tere M) megállóhelyek közötti megállókban áll meg.

A kerékpáros verseny miatt május 6-án, pénteken és május 7-én, szombaton Budapest belváros több pontját érintően jelentős forgalomkorlátozások lesznek, amelyről a BKK hamarosan újabb közleményben tájékoztatja ügyfeleit.

Az éles verseny a 195 km-es Budapest-Visegrád szakasszal veszi kezdetét, amely során Székesfehérváron és Esztergomban is lesz egy-egy részhajrá

Május 7-én, szombaton egy 9,2 km hosszú egyéni időfutamot rendeznek Budapest szívében: a bringások a Hősök teréről indulnak és a Budai Várba érkeznek.

A harmadik, egyben utolsó magyarországi szakasz május 8-án, vasárnap startol Kaposvárról, és Nagykanizsán, Badacsonyon, valamint Tihanyon át Balatonfüredig teker majd a mezőny. A versenyzők a 201 km-es harmadik szakasz után utaznak Olaszországba, majd egy pihenőnap után május 10-én folytatják a versenyt, amely május 29-én ér véget.

Kapcsolódó

átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.