Budapestiek, figyelem! Ismét ingyenes a koronavírus teszt-lehetőség!

Most, hogy a várt csökkenés helyett újra növekedésnek indult a koronavírus-fertőzöttek száma, arról nincs hír, hogy hol és kiket tesztel a kormány erre hivatott intézménye. A budapestieknek kínál újra regisztrációt követő ingyenes szűrést a főpolgármesteri hivatal.

Jelentkezzen, akiben felvetődik a kétség…..

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere közösségi oldalán hívta fel a lehetőségre a figyelmet:

“A fertőzésszámok, ha nem is drámai módon, de az utóbbi napokban emelkedni kezdtek, ezért úgy döntöttünk, hogy

ismét lakossági szűrést indítunk.

Decemberben az ünnepek előtt 7500 tesztet ajánlottunk fel, most újabb 10.000 darab antigén tesztet biztosítunk.

A szűrésre február 18. és 27. között kerül sor, két helyszínen, a Városháza parkban és a Széll Kálmán téren, reggel 8 és este 18 óra között.

A tesztelést budapesti lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező lakosok kérhetik, illetve a 18 évesnél fiatalabbak szülői kísérettel vehetik igénybe

A mintavételt követő 30 percen belül kiderül, hogy aktív fertőzött-e az illető.

Várjuk a regisztrálókat a https://koronavirus.budapest.hu/teszt-eloregisztracio oldalon, ahol minden információt megtudhatnak a tesztelések helyszínéről és idejéről is.

Akiknek nincs internetük, nem tudnak online időpontot foglalni, azoknak a tesztelési helyszíneken segítenek a Fővárosi Önkormányzat önkéntesei.

Fontos tudni,

hogy a negatív teszteredmény önmagában nem adhat teljes biztonságot, hiszen az a pillanatnyi helyzetet mutatja, negatív teszteredmény birtokában is fontos a biztonsági szabályok betartása, ugyanakkor a pozitív tesztet produkálók karanténba vonulásával megállítható esetükben a továbbfertőzés, illetve időben megkezdődhet a gyógykezelésük.

A tesztelést minden esetben egészségügyi szakemberek végzik, a tesztelési program lebonyolításában pedig önkéteseink segítenek.”

hűtlen

Egy hozzászólás itt: “Budapestiek, figyelem! Ismét ingyenes a koronavírus teszt-lehetőség!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük