Budatétényben egy tankerületi főmufti felülírta a józan észt

Egyszer volt, hol nem volt, Európa közepén, az unió tagországában 2020-ban még mindig működik a “fentről leszólás” múlt századi szokása teljesen függetlenül attól, hogy ki szól le kinek, a létra alsó fokán “teljesítés van foganatosítva”.

Hungarikum!

Kóber György megválasztott képviselő közösségi oldalán számolt be az ominózus esetről:

“A Rózsakert utcai lakótelep, Budatétény és Horgásztelep képviselőjeként a megválasztásomkor megfogadtam, hogy szakítva a korábbi “trenddel”, nem csak a választások előtt szeretném a szavazataikat kérni, hanem rendszeresen igyekszem kapcsolatot tartani a választókerületben élőkkel. Ezért a különböző területi fogadóórákon kívül egy állandó fogadóórát is tartani akartam, ahol minden hónapban megtalálhatnak a helyiek.

Úgy tűnt, hogy ez a Kempelen Farkas Gimnázium lesz,

mivel az intézmény a körzetem közepén, könnyen elérhető helyen található. A választásokat követően

egyeztettem az igazgató úrral, a tankerület szakmai igazgatóhelyettesétől Laucsek Istvántól pedig engedélyt is kaptam arra, hogy havi egy alkalommal 18.30-19.30 között – oktatási időn kívül, – az iskolában kereshessenek meg az emberek, decemberben ez még semmilyen problémába nem ütközött.

A tegnapi napra meghirdetett fogadóórámra érkezve

18.10 körül léptem az iskolába, ahol is tudomásomra jutott – telefonon beszélve az igazgató úrral, – hogy

a tankerület eláll a dologtól, és többet mégsem szeretnék, ha én az iskolában tartanék fogadóórát.

Az idő rövidsége miatt (20 perc), már nem tudtam értesíteni a körzetemben élőket, hogy nem tudom a meghirdetett helyen fogadni őket, így az iskola kapuja előtt az utcán várakoztam. Egy házaspár keresett fel, akik bár elítélve, de rugalmasan állva a kialakult helyzethez meghívtak az otthonukba, mivel a meghirdetett idősáv végénél jártunk, ezért elfogadtam a meghívást, így végül kulturált körülmények között, és nem az utcán 0°C fokban kellett beszélgetnünk az őket érintő problémákról.

Nem tudom, hogy a tankerületben ki döntött végül

úgy, hogy nem mehetek be az iskolába, de ezt lehetett volna elegánsabban és persze időben is közölni velem.

Nem tudom, hogy esetleg valaki panasszal élt-e a fogadóórám helyszínével kapcsolatban, de az ügy tisztázása érdekében holnap felveszem a kapcsolatot a tankerület illetékeseivel.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük