Ha nagy a szükség: Budipest – a közvécékereső app!

Aki közlekedik Budapestszerte, az tudja, ha “rájön a szapora”, akkor bármelyik kerületben kolbászol is a városban, nagy a baj. Nyilvános illemhelyet nagyítóval kell keresni, a presszók, éttermek pedig nem veszik jó néven, ha fogyasztás nélkül használja a betérő a mellékhelységet. Ezen a problémán segít egy középiskolás srác új app-jával.

“Budipest”, az illemhelytudor

Különféle szervezetek (pl. a Város Mindenkié) évek óta kampányolnak amellett, hogy több közvécé legyen Budapesten, egy zuglói diák pedig most más megközelítéssel szállt be a vécéprobléma megoldásába:

egy appot fejlesztett, ami mutatja a hozzánk legközelebb eső nyilvános illemhelyet, illetve olyan egységet, amely fogyasztástól függetlenül megengedi mosdójának használatát.

Az alkalmazás nem az első a piacon,

korábban a Kétfarkú Kutya Párt rukkolt elő hasonlóval Pisi App néven, illetve szintén Budipest néven futott egy ilyen app pár éve, de az most már nem elérhető.

A Budipest appot készítő Gergely Dániel, a Petrik Lajos Technikum tanulója azt írta a Telexnek küldött levelében, évek óta tervezte egy ilyen applikáció készítését, ami most több hónap munka után megjelenhetett.

„Hiszem, hogy Budapestet az ilyen polgári kezdeményezések teszik azzá a várossá, ami”

Jelentem, az app kipróbálva, tényleg működik, felhasználóként még új vécékkel is bővíthetjük a közös térképet. Itt érhető el ingyenesen az Appstore-ban, itt pedig a Google Playben.

costa

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük