Bükkösd, az EU- pénznyelő - avagy a pofátlanság-határ nem volt ismert fogalom arrafelé! - Városi Kurír

Sorting by

×

Bükkösd, az EU- pénznyelő – avagy a pofátlanság-határ nem volt ismert fogalom arrafelé!

Bükkösdről, a cirka 1.000 lakosú Baranya megyei községről fura dolgok látnak napvilágot. Ahogy arról beszámoltunk, a volt polgármester igen sajátos módon értelmezte az Európai Unió kisfalvaknak járó pénzének elköltését, ám a jelenlegi faluvezető sem kiabált, hogy sumákságtól hemzseg elődje ténykedése. Hadházy Ákos sorozatot indított, aminek a második epizódja messze felülmúlja a beköszönő elsőt. Azt ígéri, nem ez a befejező rész!

Hirdetés

Aki azt hitte, hogy csak mese,

hogy a kis falvak az EU-ból Magyarországra áramló fölöslegesen elvert milliárdok lelőhelyei, az a most indult sorozatból rájöhet, baromi nagyot tévedett. Hogy ebből a rengeteg pénzből kik és milyen mértékben részesültek, az egyelőre nem tiszta, de hát van nekünk független-objektív ügyészségünk, majd ők kiderítik, ugyebár?

De addig is….

Hadházy Ákos, a korrupciós ügyek felderítésének előharcosa újabb kuriózumokkal rukkolt elő, amiből ígérete szerint sorozatot készül nyilvánosságra hozni, mert

“egy posztban szerintem nehéz is lenne bemutatni ennyi súlyos visszaélést”.

Második epizód: a pofátlanság fokozható!

“Bükkösd 2.: Kevés arcátlanabb, szemtelenebb csalással és csaló polgármesterrel találkoztam, mint ez a második bükkösdi eset.

A korábbi polgármester kétszer vette fel a 25.000.000 forintot ugyanarra a kamu-projektre, két kamu szervezet nevében,

Budai Zsolt alapított ugyanis egy Bükkösd Jövőjéért Alapítványt és egy Bükkösd Jövőjéért Egyesületet (előbbiben felesége, Györe Valéria iskolaigazgató a kuratórium elnöke, utóbbiban pedig a felesége az elnök).

Az egyik 2017 február hetedikén kapott 25 milliót a “fiatalok érzékenyítésére”, a másik pedig egy nappal később ugyanennyit “idősek integritásának elősegítésére).

Hogy a hangzatos címek mit jelentenek?

A palyazat.gov.hu oldal nyilvános adatbázisa szerint szóról szóra ugyanazt a programot, ugyanazokat a rendezvényeket vállalták megvalósítani Bükkösdön. A helyiek szerint a rendezvényekből alig valósult meg valami, de akkor mindig két jelenléti ívet írattak alá a résztvevőkkel.

Ami még a szemtelenség netovábbja:

az egyesület éves beszámolójaként az alapítvány beszámolóját adták be, ez található meg most is a bíróság honlapján :)) Ez persze közokirat hamisítás is, ha nem hiszik (én is háromszor néztem meg), itt a videó róla:

 

Nehéz ennyire szemtelen és nyílt csalást elképzelni.

A nagyobb baj hogy ezek a projektek (EFOP-1.3.5-16 – Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével ) rengeteg faluban szolgálnak a polgármester lefizetésére akkor is, ha azért a legtöbb helyen kevésbé nyíltan lopják el a pénzeket (és természetesen nyilván vannak helyek, ahol tisztességesen használják fel).

Ahogy tegnapi posztomban, a bükkösdi minisorozat első részében már jeleztem, a bükkösdi polgármestert 2019-ben leváltották. Az viszont szomorú tény, hogy ezeddig nem jelentette fel őt az új polgármester – ennek oka leginkább az lehet, hogy az új vezető fél, hogy esetleg vissza kell fizetnie a pénzt a “szabálytalanságok” miatt, abba pedig belerokkanna az amúgy is nehéz helyzetben lévő önkormányzat.

Nem baj, majd én pótolom a feljelentést, mert ennyi szemtelen lopás nem mehetett végbe anélkül, hogy következménye lenne!”

Van mááásik!

 

bükkösd

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.