Bukott a Mol - Városi Kurír

Sorting by

×

Bukott a Mol

A  gazdasági élet egyik első szereplője -világszerte- az üzemanyag kereskedő cégek nagy csoportja. Nem kivétel ez alól a hazai Mol-csoport sem, ahol cudar negyedévet zártak. 

Hirdetés

Pluszból mínuszba

A Mol-csoport 48,4 milliárd forint (152 millió dollár) nettó veszteséget könyvelt el az idei első negyedévben az előző év azonos időszakában elért 48,6 milliárd forint (173,8 millió dollár) nettó profit után, ez a gyengébb forintárfolyam miatt illetve zuhanó olajárak okozta készletleírások okán.

Hernádi Zsolt, a vállalat elnök-vezérigazgatója, az eredményeket kommentálva kifejtette: a járványhelyzet és az azt követő gazdasági válság beárnyékolja a 2020-as teljesítményt. Hangsúlyozta, hogy a Mol elkötelezett kollégái, kiváló minőségű eszközei, erős mérlege és rugalmas, integrált üzleti modellje segít a vállalat ellenállóképességének megőrzésében.

“Miközben harcolunk a világjárvány ellen, és mindent megteszünk kollegáink, vásárlóink és partnereink védelméért, keményen dolgozunk annak érdekében is, hogy a Mol még szélsőséges körülmények között is működőképes maradjon és végül még erősebbek lehessünk a válságot követően” 

fogalmazott az elnök-vezérigazgató, némi pátosztól és kincstári optimizmustól sem mentesen.
Hernádi Zsolt jelezte, számos olyan nehéz döntést meghoztak már, amelyek segítenek megőrizni a vállalat készpénztermelő képességét, likviditását és pénzügyi rugalmasságát, hogy így képesek legyenek megragadni majd a normalizálódás során felmerülő lehetőségeket is.

Március, április

A társaság tájékoztatása szerint március utolsó 2-3 hetében a járványhoz kapcsolódó határzárak miatt az év korábbi részében tapasztalt jelentős növekedés szinte teljes egészében eltűnt.

A közleményben a vállalat kitért arra is, hogy az április újabb kihívásokat és nehézségeket hozott minden szegmensben, megmutatva a világjárvány és a gazdasági válság kézzelfogható hatását. A Mol a kiszámíthatatlan külső környezet miatt a 2020-as EBITDA-iránymutatást visszavonta, az idei organikus beruházási terveket pedig legalább 25 százalékkal csökkentette.
A Mol részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír záróára szerdán 2040 forint volt. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb árfolyama 3340 forint, a legalacsonyabb 1501 forint volt.

Éppen két éve írtuk:

figyu

 

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.