A Bulinegyedről – sunyiság a köbön

Szinte az első romkocsmák megnyitásától áll a bál az erzsébetvárosi bulinegyed körül. Az ott lakók egy része elérte, hogy helyi népszavazás döntsön, de miről is? A kérdésre egyértelmű választ még Kálmán László nyelvész-közíró sem tudott adni. Pedig ha Ő nem ért valamit, azt nem is lehet.
[mnky_ads id=”10551″]

Nyitva? Zárva?

A helyi népszavazáson a választók arról szavaznak majd, hogy a Belső-Erzsébetvárosban lévő vendéglátóhelyek éjfél és reggel 6 között ne tarthassanak nyitva. A döntés mintegy 400-500 szórakozóhelyet érint.
[mnky_ads id=”10552″]
Határozat

A sunyiságról

“Bevallom őszintén, hányingert kapok a bulinegyed ellen kampányolóktól. Az az emberi tulajdonság, viselkedés, amit talán a legjobban gyűlölök, a sunyiság. Márpedig ez a kampány mértéktelenül sunyi, állandóan olyan fogalmazásokat használnak, mint hogy ők a terület “helyzetének rendezéséről”, “éjszakai rendjének helyreállításáról” stb. akarnának népszavazni, miközben valójában a kötelező éjféli záróráról van szó. (Ahogy valaki megírta, miért nem arról népszavaznak, hogy takarítsák rendesen naponta a környéket?)

Másrészt belegondoltam, mi lenne, ha a mi környékünkön ilyen bulinegyed lenne. Elég nagy szívás lenne, az biztos, de az is biztos, hogy egy kötelező záróra azon semmit se változtatna. (Ha valakit zavar a zaj, akkor éjfél előtt is zavarja, parkolni általában nem éjfél után akarnak az emberek, a zárás után kóválygók még annál is gázabbak, mint a szórakozók, kialakulnának a nem nyilvános bulihelyek, stb., soroljam még?) Kivéve persze, ha azt változtatná, hogy elköltözne innen a bulinegyed. De akkor meg többlépcsős a sunyiság, mert akkor a kötelező záróra is csak kamu, a valóságos cél az, hogy ne legyen ott bulinegyed. Akkor miért nem azt mondják?”

(Forrás: Kálmán László közösségi oldala)

[mnky_ads id=”10553″]

Egy hozzászólás itt: “A Bulinegyedről – sunyiság a köbön

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük