Sorting by

×

Bummm!!!!! Felrobbant a garázsában egy Tesla

Egy Tesla Model 3 felrobbant az egyik sanghaji mélygarázsban – közölte a CNBC egy kínai médiaforrásra hivatkozva. írta meg csütörtök reggel a Portfolió, az ő cikküket vettük át.

Itt a hivatalos magyarázat

A Tesla közleménye szerint a balesetben nem sérült meg senki. Az előzetes elemzés alapján a baleset az okozhatta, hogy az autó alsó része nekiütközött valaminek – tette hozzá az amerikai elektromosautó-gyártó a közleményben.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Model 3 kínai gyártmány volt, vagy egy importált darab.

A kínai akkumulátorgyártó óriás, a Contemporary Amperex Technology (CATL) arról számolt be, hogy nem az általuk gyártott akkumulátorpakk volt az autóban, amelyik spontán módon kigyulladt.

Legalább 10  problémás Teslaról érkeztek hírek Kínából

Nem ez volt egyébként az első alkalom, hogy egy Tesla felrobbant, 2019 áprilisában a cég egy Sanghajban parkoló autó felrobbanása miatt küldött ki egy vizsgálócsapatot. Elon Musk elektromos autóit más okok miatt, például önvezető technológiájuk miatt is vizsgálták Kínában. A hónap elején az állami tulajdonban lévő Economic Information Daily közölte, hogy 2020-ban legalább 10 bejelentés érkezett arról, hogy Kínában a sofőrök elveszítették az irányítást a Tesla járművek felett.

A fent említett esetek és a növekvő verseny ellenére is a Tesla Model 3 volt a legkeresettebb autó a világ legnagyobb járműpiacának számító Kínában, a CPCA adatai szerint. A cég gyorsan felfuttatta a gyártást a 2019 végén megnyitott sanghaji gyárban, sőt, még Európába is exportált innen járműveket.

(VIA)

<<FRISS HÍREINK!>>

Tesla

 

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.