Büntetőfékezés és vádemelés

rendőr,
pixanay

Közúti veszélyeztetés bűntette, büntetőfékezés miatt vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki szándékosan akadályozta a mögötte haladót az előzésben, majd hirtelen fékezéssel közvetlen veszélynek tette ki a testi épségét – olvasható az ügyészség közleményében.

A vádirat szerint

A 43 éves férfi 2021. május 3-án, kora reggel Herend felől Veszprém irányába tartott autójával a dupla sávos, szalagkorláttal elválasztott útszakaszon. Előzés miatt áttért a belső sávba, ahol utolérte kocsiját a mögötte a belső sávban már folyamatos előzésben lévő és nála nagyobb sebességgel haladó másik autó.

A férfi az előzés után – bár lett volna rá lehetősége – nem tért vissza a külső sávba, hanem a belsőben maradva akadályozta a mögötte gyorsabban haladót, aki így néhány méteres közelségbe került hozzá, majd indokolatlanul, hirtelen fékezésbe kezdett. A büntetőfékezést a mögötte haladó sofőr csak vészfékezéssel tudta kivédeni, így elkerülte az ütközést. A büntetőfékező férfi ezután is hosszabb ideig akadályozta a mögötte haladót.

Vezetői alkalmatlanság

A nyomozás során kirendelt szakértő megállapította, hogy a férfi nem rendelkezik a biztonságos vezetéshez szükséges pszichológiai jellemzőkkel, és ezért nem alkalmas a járművezetésre, olvasható az ügyészségi közleményben.

Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést, pénzbüntetést és a vezetés végleges eltiltását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak

-írja a Telex.

Hasonló

Friss!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.