Bármennyire büszkék vagyunk a túró rudinkra, pálinkánkra, akácunkra, abból nehezen lehet működtetni ezt az országot! - Városi Kurír

Sorting by

×

Bármennyire büszkék vagyunk a túró rudinkra, pálinkánkra, akácunkra, abból nehezen lehet működtetni ezt az országot!

Az Uniós források nélkül percek alatt államcsőd fog bekövetkezni. Amikor kikapcsolják a magyar gazdaság lélegeztetőgépét, elzárják az Uniós csapokat, akkor fog mindenki rájönni, hogy mekkora rombolás is zajlott hazánkban. Az Uniós források nélkül ugyanis percek alatt államcsőd fog bekövetkezni.

Hirdetés

Bármennyire büszkék vagyunk a túró rudinkra, pálinkánkra, akácunkra, abból nehezen lehet működtetni ezt az országot

Még a mostani, minimumszintentartás sem menne. 9 év alatt sem látták be az emberek, hogy Orbán Viktor beteg, és nem éppen az influenzára gondolok. A saját hatalmába beleőrült, személyi-kultuszába ragadt torz személyisége egészen döbbenetes, kontroll nélküli ámokfutásba váltott. Ez már nem a szélsőjobb szavazóinak szóló retorika, hanem kőkemény és csupasz elmebaj. A szó orvosi értelmében az. Az autoriter társadalmi berendezkedés dicsőítése a demokráciával szemben – egy zsarnok vágyálma.

Orbán Viktor alkalmatlan emberként, politikusként és miniszterelnökként képviselni ezt az országot

Orbán Viktor nem jelentheti ki egy nemzet nevében, hogy a tekintélyelvű vezetés jobb, mint a szabadság. Nem jelenheti ki azt, hogy egy nagy, közös akarat eredménye az ő országlása. A miniszterelnök mindenhatónak, mindentudónak képzeli magát. Egy isteni akarat művének, aki a hatalmát egy felsőbb lénytől kapta, akinek jogában áll dönteni emberek, családok sorsa, jövője, jelene, múltja felett. Aki élet és halál ura. Aki ott ül a termekben vagy bárhol és tapsikol ennek a förtelemnek, az nem barátja ennek az országnak.

Az a politikus, aki közelről látja a betegség elhatalmasodását az egyszemélyi vezetőn, de semmit nem tesz ellene, az árulója ennek a népnek.

Egy őrült magához hasonlókkal szereti körbevenni magát, akkor van biztonságban, akkor tud normálisnak látszani. Gondoljunk csak Matolcsy ámokfutására, a gyerek seggén lévő pöttytől a zongora- és kastélyvásárlási őrületig, a sorozatban írt könyvekig, amelyekben önmaga zsenialitását taglalja. Gondoljunk Kerényi tökéletesen elborult dolgaira.

Gondoljunk Hegedűs Zsuzsa beteg nézeteire, öncélú, értelmetlen baromságaira

A luxuskutyákkal tömött luxusautóra, ahogy a szegények közé vonul és disznót oszt. Ő a szülőanyja a közmunkának és a Minden Gyermek Lakjon Jól programnak. Ő volt Orbán közvetlen tanácsadója.

A beteg vezér körül sündörgők hadára is gondoljunk

Az éhes Lázárra, aki nem kevéssé terhelt, mint a jelenlegi király. A semmihez sem értő talpnyalókra, a hatalomba befészkelt haszonlesőkre. Ők tartják a paravánt ennek az őrületnek, mert ebből kilépni azt jelentené: lemondanak az előjogaikról, de a vezért lemondatni sem merik, mert buknának vele ők is. Falaznak hát, mert ez az érdekük.

Falazni fognak akkor is, ha a bomlott gondolatok oda vezetnek, hogy ki kell lépni az Unióból, csatlakozni kell Oroszországhoz, vagy akár Azerbajdzsánhoz.

Falaznának akkor is, ha Orbán egy nap hadat üzenne egy másik országnak, vagy bevezetné a pallosjogot. Megmagyaráznák, miért is normális a vegytiszta őrület.

Egyetlen mondata volt Orbánnak, amivel egyet tudok érteni: nem szabad tovább a vudu és a tabuk világába menekülnünk életünk kérdései elől. Ennek alapján én azt gondolom, nem lehet tovább tabu az ország vezetőjének elmeállapota.

/ Architektúra /

 

turó
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.