Büszkén hazudtak a nyugdíjak utalásáról

Diadalittas bejelentések sora tudatta a „nyuggerekkel”, hogy milyen rendes kormányunk van, mert odafigyel rájuk, és jobban élhetnek, mert most is inflációkövető emelést kapnak. (Igaz, az emelés igencsak alatta marad a valódi infláció mértékének – a szerk.) Plusz micsoda nagyszerű és bőkezű dolog volt a hatalmas nyugdíjak hatalmas prémiuma, és az Erzsébet utalvány – kétszer is!

Ilyesmi húsz éve nem fordult elő!

Orbánisztán igen fontos vezetői büszkén nyilatkoztak arról is, hogy január 11-én a bankszámlákon lesz az emelt összegű nyugdíj. Ma, pénteken, panaszkodnak a nyugdíjasok, hogy nem érkezett meg a nyugdíj, és hozzáteszik: ilyen az elmúlt húsz évben nem fordult elő. A nyugdíjbiztosító nem veszi fel a telefont. Egyikük bankja közölte, hogy van egy kis gond, s így csak hétfőn érkezik meg a nyugdíja – remélhetőleg valóban így lesz!

De fölmerül a kérdés: hétvége van, általában ilyenkor szoktak az idősek egész hétre bevásárolni. Legtöbbjük nyugdíja jó, ha kitart a következő utalásig. Most miből vegyék meg akár csak szombat-vasárnapra az élelmiszert? Vagy segít nekik a Gundel?

Kapcsolódó

Mi akadályozza meg most a Fideszt, hogy ismét bevezessék a 13. (14.) havi nyugdíjat?

Körmendi Zsuzsa

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük