By, by Karinthy - a Vidnyánszky-kéz betette a lábát - Városi Kurír

Sorting by

×

By, by Karinthy – a Vidnyánszky-kéz betette a lábát

Karinthy Márton forog a sírjában látva, hogy mi történik szeretett színháza háza táján. Lánya, Karinthy Vera eladta örökségét a Vidnyánszky-elnökölt Magyar Teátrumi Társaságnak.

Hirdetés

300 millió….

Magyar Teátrumi Társaság (MTT) 300 millióért vásárolja fel az eddig függetlenül működő színházat. Az összeget abból a pénzből fizetik ki, amit

előadó-művészeti szervezetek többlettámogatásán belül ingatlanvásárlásra nyert el a társaság.

Március 25-én Földes Eszter színésznő Facebook-posztban írta meg, hogy mégsem ő lesz a színház művészeti vezetője. Ennek okaként azt nevezte meg, hogy mivel Karinthy Márton halála után a színház jövője bizonytalanná vált,

„Mindenki nyitott szívvel fogadta a kezdeményezést, miszerint Karinthy Márton örökségét, a Karinthy Színházat az állam gondozza és ápolja tovább. Ennek azonban volt egy kompromisszumos kitétele. Ez pedig az én személyem”

– írta.

Karinthy Márton 2019-ben interjút adott portálunknak,

amiben többek között így beszélt lányáról:

“….bár megjegyzem, a tehetsége megvan, éppen most énekelte fel az Evitára az Argentínát csodálatosan, fel fogja tenni a you tube-ra, gyönyörű hangja van, nagy énekesnői karriert jósoltak neki, de ez őt nem izgatja, mellékesen, hobbi szinten műveli, és ezt irigylem tőle. Egy percig nem volt benne a „ördög-görcsös” megfelelni akarás. Őt kielégíti, hogy két csodálatos gyerek édesanyja, és boldogan éli az életét.”

A színház sorsa most eldőlt:

az Emmi május 5-i döntéseinek listájában, a 10. oldalon szerepel a Karinthy Színház, melyet az a Magyar Teátrumi Társaság vásárol fel 300 millió forintért, melynek Vidnyánszky Attila az elnöke.

Forrás

koronavírus

Hirdetés
átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.