Ceglédi Zoltán a “sunyi, korrupt és erkölcstelen Európai Néppártról…”

Egyelőre nem tervez fellépni Orbán Viktor miniszterelnök ellen az Európai Néppárt (EPP) az előző héten elfogadott Stop Soros törvénycsomag miatt – közölte egy keddi lapinterjúban Manfred Weber, a Fideszt is a soraiban tudó pártcsalád európai parlamenti frakcióvezetője.

Majd, egyszer, talán….

“Orbán azt ígérte, hogy ennek a mechanizmusnak az eredményét tiszteletben fogja tartani”

– mondta a német EP-képviselő a De Standaard című belga újságnak. Arra a kérdésre, hogy az EPP nem fog-e fellépni a kérdésben, Weber hangsúlyozta, kritikusak Orbánnal szemben, de ez az ügy egyelőre az unió intézményeire tartozik, nem a pártpolitikára.

“Ha Orbán nem tartja tiszteletben a bíróság döntését, akkor nem lehet többé tagja az Európai Néppártnak”

Ceglédi Zoltán elemző közösségi oldalán fakadt ki:

“Három dolgot szeretnék mondani a sunyi, korrupt és erkölcstelen Európai Néppártról:

1. Az, hogy HA elindul egy olyan eljárás, aminek a vége TALÁN egy jogvita, amiben a legvégső bírói fórum ESETLEG a magyar kormány ellen ítél, na, azt tartsa be Orbán, különben… az maga a beismerő vallomás, hogy nektek, kedves európai “konzervatívok”, semmilyen elveitek nincsenek, és nem is akartok tenni semmit.

2. Hamis illúzió, hogy amíg a német cégeknek bármit szabad Magyarországon, és a magyar EP-képviselők a számotokra fontos ügyekben megfelelően szavaznak, addig bármilyen lazán lehet venni Orbán euroszkeptikus és antidemokratikus dúlását, mert “majd ha kell”, vissza tudjátok fogni.

3. Nem, nem azt várom, hogy “Brüsszel” buktassa meg Orbánt (mondom ezt azoknak a kommentelőknek is, akik idáig már nem mindig olvasnak), azt viszont élvezettel fogom figyelni, hogy mire észbe kaptok, Putyin és Erdogan erejével, a régió euroszkeptikusaival, továbbá holland, francia, olasz segédcsapatokkal Orbán megcsinálja veletek ugyanazt, amit Magyarországgal. Kurvára megérdemlitek. Még jobban, mint mi, mert nektek sokkal több erőtök és módotok lett volna másik utat választani, de korrupt, aljas, gyáva szarok lettetek inkább.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük