Sorting by

×

Ceglédi Zoltán politikai elemző az ellenzéki beszélőfejek listájáról

Segítő szándékkal javaslom, hogy a kiszivárgott ellenzéki “beszélő fejek” listáját (ami továbbra sem árnyékkormány) a hivatalos bejelentés előtt ki kellene egészíteni. Ezeket kellene még figyelembe venni, írja Ceglédi Zoltán.

Lássuk a listát!

1️⃣ Nincs a listán külügy, külpolitika, uniós ügyek, pedig ez az egyik olyan terület, ahol elméletileg komoly vitája van az ellenzéknek a Fidesszel. Balázs Pétertől Barabás Richárdig igen sokféle is az aspiráns, és ez még csak a B-betű a telefonkönyvemben. Kell egy külügyes!
2️⃣ Nincs a listán zöldpolitikus, és annak ígérete sem, hogy külön környezetvédelmi minisztérium lesz. Holott itt is érdemben lehetne csattanni a Fidesszel, amire rendelkezésre is állna például Szél Bernadett. Kell egy kemény, beleállós környezetvédő!
3️⃣ Vannak aztán a félig megoldott ügyek, például oktatáspolitikus van (a momentumos Tóth Endre), de nincs szó kultúráról, és a kettő nagyon nem ugyanaz. Igazán meglephetnének egy nyárikrisztiánoid, szerethető, releváns tudással rendelkező értelmiségivel.
4️⃣ Aztán a kiváló Komjáthi Imre ugyan megkapta a munkavállalói érdekképviseletet, de ő alapvetően egy ipari tematikát visz; nagyon kéne egy agrár-arc, illetve általában is egy dedikált ember a Budapesten kívüli Magyarországhoz szólni, akinek kvázi tilos is lenne a körúton belülre lépni. Utóbbit például így egyben oda lehetne adni Z. Kárpát Dánielnek.
5️⃣ Van rendészeti arc, de nincs honvédelem, holott itt is éles elvi és szakpolitikai kontrasztot lehetne mutatni a NER-hez képest. Mit teszünk a NATO-ban, mi a viszonyunk az orosz-ukrán konfliktushoz, mi dolgunk a Közel-Keleten, ezek is fontos kérdések, amiben teljesen mást gondol az ellenzék (tippem szerint), mint a Fidesz.

Foglaljuk össze!

Úgy áll a dolog, hogy ha már jutott külön-külön ember a sportra, az egyházakra, akkor nem lehet külügy és EU, zöldpolitika, kultúra és vidékpolitika nélkül ennek nekivágni. Ja, és nemzetpolitika, határon túli és kivándorolt magyarokhoz egyszerre szólva, én erre még külön is raknék embert, nem csak a külügyes dolga lenne.

Kapcsolódó

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.