Sorting by

×

Célkeresztben a fiatal választók – Orbán Vikotor belengette a mézesmadzagot

Sokszor éri az a vád Orbán Viktor péntek reggeli “közrádiós” haknijait, hogy szinte semmiről nem  szólnak az önfényezésen kívül, és éppen ezért, alig-alig van hírértékük A mai szeánszon éppen az ellenkezője történt, mert a sok, már jól ismert rögeszme mellett valami egészen új dolog is elhangzott, ami -nem nehéz nem észre venni- már szerves része Orbán választási kampányának, amelynek fő célpontja a fiatal választói  korosztály.  

Teljes jövedelemadómentesség

A miniszterelnök a bejelentés elején kicsit sajnáltatta magát, mert nehéz tárgyalásai vannak a pénzügyminiszterel, mintha nem tudná mindenki, hogy Varga Mihály is mint a kabinet többi tagja teszi, amire Orbán utasítja, Ezután rátért a valóban teljesen új ígéretre:

„Legkésőbb 2022. január elsejétől azoknak a fiataloknak, akik még nem töltötték be a 25. életévüket, teljes jövedelemadómentességet adunk”.

ami ha valóban megvalósul, a teljes szja, illetve járulékmentesség mellett a munkába lépést is támogathatja.

<<FRISS HÍREINK!>>

A mozgatórugóról

Aki, ahogy mi mintegy kilencmillióan, itt élte meg az utóbbi tíz esztendőt, az már rutinosan igyekszik minden, első ránézésre rózsaszínűnek tűnő bejelentés mögé nézni és ezt alighanem most is jól teszi. A pénteken reggel bejelentett  130-150 milliárdos tétel az átlagbér eléréséig járna a kormányfő szerint.

Csak, hogy érzékeljük a szám nagyságát:

A bevezetés dátuma azonban eléggé árulkodó,

hiszen egy országban, ahol a még az alkotmányt, pardon az alaptörvényt is, közel tíz alkalommal szabják  az uralkodó elit érdekeihez, méghozzá akár egyetlen éjszaka alatt is, miért kell várni egy ilyen fontos intézkedéssel éppen egy évet, hacsak nem azért, mert minél közelebb akarnak kerülni a választások időpontjához. Orbán Viktor jól ismeri választóit, és tudja, bölcsességük nem nyúlik vissza túl messzire, ahogy a jövőt sem “fürkészik” nagy buzgalommal, így viszont ezt a fiatalok számára nagyon kedvező döntést egészen a szavazófülke bejáratáig  harsoghatják az érdekeltetek és családtagjaik fülébe.

Azt azért tegyük még hozzá,  hogy ez a fajta jövedelemadómentesség nem egyedülálló az unióban, hiszen pontosan így van ez a lengyeleknél is.

A bobmbasztikus bejelentést persze összefűzte a kormányfő a 13. havi nyugdíj úgynevezett visszaépítésével, amelyek első lépcsője azaz egyheti járandóság éppen a jövő hónapban érkezik a nyugdíjasokhoz, egy év múlva a választások előtt alig több mint két hónappal pedig már a félhavi kifizetésnél tartanak majd. A két közlés így egy csokorban azt a képzetet keltheti, hogy  a kormány gondoskodása a társadalom teljes spektrumát lefedi.

A 24.hu utánanézett a statisztikákban, hány fiatalt érint a 2022-re datált intézkedés.

A Központi Statisztikai Hivatal korcsoport bontású foglalkoztatási adatai közül a legfrissebbek a 2020-as 3. negyedéves adatok, amelyek szerint tavaly július és szeptember között

280 ezer 15-24 év közötti fiatal mondta azt, hogy rendelkezik munkahellyel.

A KSH szerint foglalkoztatott az, aki a referencia-időszakban (ún. vonatkozási héten) legalább egy óra, jövedelmet biztosító munkát végzett, vagy munkájától csak átmenetileg (szabadság, betegség stb. miatt) volt távol. Mivel a KSH nem intézményi adatokkal dolgozik hanem kérdőívekkel, ebbe vélhetően beletartoznak azok is, akik feketén dolgoznak. Ez azért fontos, mert akiket nem legálisan foglalkoztatnak, azok nem fizetnek adót sem, tehát értelemszerűen nem érinti őket a kedvezmény. Az SZJA-mentességhez tehát szükséges bejelentett munkahely.

Orbán

 

átver

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Célkeresztben a fiatal választók – Orbán Vikotor belengette a mézesmadzagot

  • 2021.01.15 - 10:50
    Közvetlen hivatkozás

    Mocskos gazember, a fiatalok nem bolondok. és átlátják ennek a patkány hazug sikkasztónak a terveit, hiába fényezi magát . akkor is egy elmebeteg a népet sanyargató kis hitler utánzat marad,akit megvakitott már a hatalomvágy, Senki ne higyje el a hazugságait, de a magyar fiatalok okosabbak nála, de majd ha nem is elöbb ,de 2022 ben látni, érezni fogja !!!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.