Célkeresztben az ex Pécsi Vízmű ügyfelei, vagy bárki kaphat hasonló fizetési felszólítást?

Kilenc évvel ezelőtti vízdíjtartozásról kapott több száz család fizetési felszólítást a napokban Pécsen. Mindannyian a 2009 óta a városban már nem szolgáltató Pécsi Vízmű ügyfelei voltak. Az adminisztrációs és ügyvédi munkadíjjal együtt több tízezer forintos számlákat még idén be kellene fizetni.

Egy másik cég….

Az RTL úgy tudja, hogy több százan kaptak hasonló levelet. A címzettek mind a 2009 októbere óta nem is szolgáltató, felszámolás alá került Pécsi Vízmű ügyfelei voltak. A vízmű követelését egy másik cég vette meg, az iroda az ő megbízásukból küldte ki a leveleket.

Dr. Martin Zoltán ügyvéd szerint ezek a tartozások elévülhettek,

ez történik ugyanis, amikor a tartozó 5 éven belül sem fizetési felszólítást, sem a követelés eladásáról szóló tájékoztatást nem kap ajánlott levélben. Ha az ügyfél elévülésre hivatkozik, akkor a követelő cégnek kell bizonyítania, hogy az értesítés megtörtént.

A felszólításokat kiküldő ügyvédi iroda szerint

jogosak a követeléseik, a tartozások nem évültek el, és ezt tértivevényekkel igazolni is tudják. Azt is hozzátették, hogy aki nem fizet, az februárban közjegyző által kibocsátott fizetési meghagyásra számíthat, és a tartozás mellett a végrehajtás költségeit is ki kell hogy fizesse.

Ugyanez a budapesti iroda novemberben több ezer dömsödi családnak is küldött hasonló felszólítást.

Tőlük a hat évvel ezelőtt megszűnt szemétszállító cég díjtartozásait követelték.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük